Facebook Twitter Email Pinterest

SM-Uusikaupunki Ralli: Mäenpäällä kiiluu jo kulta silmissä

10.09.2003 /

Pikku-n:ssä on tänä vuonna nähty huikeimmat taistelut, mutta yllättäen juuri tässä luokassa alkaa Suomen mestaruus olla aika selvä. Kurikan UA:n Timo Mäenpää johtaa luokkaansa niin reilulla piste-erolla, että pienempikin puristus riittää: - Yhyreksäs pitäs olla ja Lantta sais silti voittaa molemmat seuraavat kisat, hän laskeskelee pohjalaisella tyyneydellä. Mäenpää on tullut tällä kaudella kuuluisaksi siitä, että hän lähtee kisoihin kylmiltään teemalla "huonot harjootteloo". Nyt tilanne onkin yllättäen toinen:

- Nyt on tullut ajettua kovastikin. Testattiin Laukaassa ja lisäksi ajoin viikonvaihteessa Laihian sprintissä VIP-autona, hän paljastaa.

- Ehkä nyt saan ajettua vähän tasaisemman kisan, kun en ota ekapätkällä niin paljon takkiin kuin yleensä täysin treenamatta.

Rallissahan varmistelu on aina vaikeinta. Kun on totuttu ajamaan nilkka suorana ja äärirajoilla, hiljaa ajaminen ei ole luontevaa. Mäenpää tiedostaa tämän:

- Kyllä aion silti ajaa lähes sataprosenttista vauhtia. Huomasin jo edellisessä kisassa, että hiljaa ajamalla ei tule kuin entistä enemmän pahoja tilanteita. Keskeytys antaisikin jo kilpakumppaneille mahdollisuuksia, hän pohtii. Pikku-n:ään tuo lisävauhtia rallin junioreiden MM-sarjaa kiertävä Kosti Katajamäki. Kosti nähtiin talvella SM-sarjassa pikku-a luokassa, mutta tuo auto myytiin alta eikä korvaavaa ajopeliä ole samaan luokkaan löytynyt. Nyt Katajamäki kurvailee Uudenkaupungin soralla Honda Civic Type R:llä ja kirittää luokan nuoria varmasti kovaan taistoon. Mieleen painettavia nimiä luokassa on vaikka kuinka, ja voittoonkin onnistuessaan yltäviä on kymmenkunta. Vaikka SM-kulta jo miltei Mäenpään kaulassa roikkuukin, on luvassa varmasti jännittävä kisa hänen haastajiensa toimesta.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Jani Salo 88 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Juuso Metsälä / Matti Kangas 37 pistettä KeurUA (R5)
4. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 37 pistettä MäntsMK (R5)
5. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 36 pistettä SaarUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa