Facebook Twitter Email Pinterest

SM-Uusikaupunki Ralli: Tuohino aikoo päihittää Lindholmin

10.09.2003 / SM-Uusikaupunki Ralli: Tuohino aikoo päihittää Lindholmin

Ralli SM -sarjan kuudes osakilpailu, SM-Uusikaupunki Ralli ajetaan tulevana viikonvaihteena Uudenkaupungin ympäristön sorateillä - ja hieman jopa asvaltilla. Omaa sävyään kilpailuun antaa jo tuttuun tapaan nimekäs nolla-automiehistö, johon on tänä vuonna rekrytoitu Juuso Pykälistö ja hänen kartturikseen Leena Harkimo.

Kuninkuusluokassa, isossa A:ssa Janne Tuohino johtaa edelleen sarjaa Ford Focuksella oltuaan talven lumilla pitelemätön. SM-sarjan sorakisoissa pahin kilpakumppani Sebastian Lindholm on ollut Peugeotillaan kuitenkin Tuohinoa nopeampi, joten piste-ero on kutisunut olemattomiin. Janne Tuohino sai kuitenkin aimo annoksen itsevarmuutta oltuaan kotimaan MM-osakilpailussa Neste Rallissa Lindholmia nopeampi.

- Basti (Lindholm) on voittanut nyt näitä sorakisoja tässä sarjassa tarpeeksi, joten ei Uudessakaupungissakaan tyydytä voittoa vähempään, Tuohino toteaa.

Kun kilpaillaan Suomen mestaruudesta, on luonnollista ettei kisoista lähdetä hakemaan voittoa vähempää. Tällaisin ajatuksin ovat molemmat liikkeellä, mutta poppakonsteja ei voittoon ole:

- Vauhti oli kohdallaan Jyväskylässä, keskiviikkona ajetaan vähän testiä ja tarkistetaan että autossa kaikki on kohdallaan, Tuohino tuumailee.

- Kartturihan minulla on taas vaihtunut, kun ei sitä lajipäällikköä oikein näissä SM-ralleissa saa kyytiin hän naurahtaa. Tuohinon rinnalla nähdään Uudessakaupungissa mm. Pasi Hagströmin ja Jussi Välimäen kyydissä aiemmin viihtynyt Tero Gardemeister. Neste Rallissa nuottia luki Jukka Aho, joka leipätyönään toimii AKK-Motorsportin ralliautoilun lajipäällikkönä.

Sebastian Lindholmin ajatukset ovat myös voitossa:

- Ihan mielelläni lähden taas Ukiin ajamaan, sillä tiet ovat siellä nopeita ja ajettavia. Tekniikka on meillä kunnossa, ja Neste Ralli kaatui lähinnä ekapäivän rengasongelmiin. Muuten sielläkin oli vauhti kohdallaan, joten ei tässä hätää pitäisi olla, hän pohtii. - Kyllä Ukista olisi voitto napattava jos mestaruuden aikoo vielä voittaa, hänkin lisää.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa