Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo

11.09.2003 / Juha Salo

Rallin SM-sarja, osakilpailu 6/7

13.9.2003 Uusikaupunki

Ei kahta ilman kolmatta?

Rallin SM-sarjan kisatykit jatkavat jälleen parin kuukauden tauon jälkeen taisteluaan mestaruuspisteistä. Uudenkaupungin teillä kaasuteltava kauden toiseksi viimeinen osakilpailu luo asetelmat lokakuun alussa ajettavaan Riihimäen finaaliin. Ison ännän mestaruutta puolustava Mitsubishi Ralliart Finland -kaksikko, Juha Salo - Mika Stenberg, lähtee varsinaissuomalaisille rallipoluille kinaamaan ryhmäjohdosta. Salon erottaa Hannu Hotasen miehittämästä kärkipaikasta vain kolme pistettä.

Edellisessä osakilpailussa Tampereella Salo ja Stenberg kartuttivat pistepottiaan vakuuttavalla voitolla. Elokuun alussa ajettu Neste Ralli päättyi niin ikään kaksikon voitonjuhliin. Uuteenkaupunkiin asetettu tähtäin on sekin vain ryhmän ykköstilassa.

- Ei lähdetä varmistelemaan kakkossijaa vaan ajetaan kilpaa voitosta, Salo sanoo.

- Hyvillä mielin voi kisaan lähteä. Alla on kaksi voittoa, joten ei kahta ilman kolmatta, kartturi Mika Stenberg summaa.

Kovaa ja tarkasti. Siihen kiteytyy Salon ja Stenbergin lääkkeet voiton takeeksi.

- SM-rallit ovat niin lyhyitä, että on heti alusta yritettävä kasvattaa eroa muihin, Stenberg tietää. Kaksikko ei ennakoi kisasta helppoa. Kotiteillään kisaava Hannu Hotanen antanee myös Ukissa kovimman vastuksen.

- Ennakkotunnelma on, ettei nyt päästä niin helpolla kuin Tampereella. Hotanen tulee varmasti alusta asti lujaa. Tosin kotiyleisö saattaa kuitenkin luoda paineita, mitä meillä taas ei ole, Juha miettii.

Salo on käyttänyt kisatauon tarkasti hyödykseen. Mitsubishi Lancer Evo 7:aa on testattu sekä soralla että asfaltilla. Kisavauhtiaan Salo viimeisteli viime viikonloppuna ajetussa Expert-sprintissä Vihdissä, josta irtosi luokkavoitto ja yleiskilpailun kolmas sija.

- Auto on nyt saatu kulkemaan niin asfaltilla kuin soralla, joten sen puoleen olen hyvin luottavainen. Laitetaan löylyä heti ensimmäisestä pätkästä lähtien ja ajetaan aggressiivisemmin kuin Tampereella. Toivottavasti se johtaa hyvää tulokseen, eikä lähimpää ojaan, Salo valottaa.

- Keskeytykseen ei ole varaa. Ihanne tilanne olisi, jos ensimmäisen lenkin jälkeen johtaisi kymmenkunta sekuntia. Sitten kisan lopussa voisi jo tarkkailla tilannetta ja rauhoittaa ajoa, Stenberg toteaa.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa