Facebook Twitter Email Pinterest

Ralli SM -sarjan väki kokoontui Saukkolassa

24.09.2003 / Ralli SM -sarjan väki kokoontui Saukkolassa

Ralli SM -sarjan väki kokoontui tänään Saukkolassa

Ralli SM -sarjan viimeinen osakilpailu ajetaan 4.-5.10. Riihimäellä SM -Valvoline rallin nimellä. Tänään tulevaa kauden finaalia fiilisteltiin Lopen Saukkolassa, jonne kokoontui joukko toimittajia, kilpailijoita ja järjestäjiä.

AKK-Motorsportin Jukka Aho kertoi kokemuksista tämän kauden sarjasta. Sarjan todettiin vastanneen odotuksia hyvin, paljon on aiemmista vuosista saatu petrattua, vielä on hiomista, mutta suunta on hyvä. Kauden finaalissa erikoisuutena on se, että sarjassa ajetaan ensi kertaa vuoden -96 jälkeen erikoiskokeita myös pimeässä. Kilpailussa on erikoiskoekilometrejä noin 130 ja ne ajetaan lauantaina klo 14.30 - 22.30 (ensimmäinen kilpailja tauolle) ja sunnuntaina 8.00-12.50 (ens. maaliin). Kauden ratkaisussa jaetaan myös korotetut pisteet, joten voittajalle on luvassa 24, kakkoselle 20 pistettä jne.

Suomen mestaruuksista taistelevia kuljettajia kirittämään on tullut parikin nimekästä kuljettajaa, Timo Salonen ja Juuso Pykälistö.

Haastajat hakevat voittoja

Ralliautoilun maailmanmestari Timo Salonen hyppää Mitsubishin N-ryhmäläisen rattiin ja lähtee ottamaan mittaa tämän hetken SM-tasosta:

- Ajoin treeniksi Raisiossa pari kertaa 2,7 kilometrisen asvalttipätkän. Voitin luokan siinä Sprintissä ja samaan se on tähdättävä tässäkin kisassa, hän letkauttaa. - Se Hotanen oli muuten Raisiossa toisena, hän muistuttaa. Timo Salonen on lähdössä kisaan mukaan tyylilleen uskollisena rennosti:

- Kai tämä on minun viidenkympin villitys, toiset jahtaa naisia ja toiset alkaa vääntää rattia hän naureskeli.Polustaan takaisin ralliauton rattiin Salonen "syyttää" Ralli SM -sarjaa ajavaa Kai Kuistilaa: - Kuistila pyysi kerran kyytiinsä Tuupovaarassa. Sehän ajoi kuin dorka! Ajoin sitten vähän itsekin ja huomasin, että sehän sujuu, vaikka en ollut seitsemän vuoteen ajanut ralliautoa. Sitten tuli se Neste Ralli -projekti ja homma alkoi todella maistua, hänkertasi viime aikojen tapahtumia.

Isossa N:ssä onkin vauhdin oltava kohdallaan. SM-kullasta taistelevat Hannu Hotanen ja Juha Salo, joista kullan nappaa se, joka on kaksikosta ensin maalissa. Saukkolassa paikalla ollut Juha Salo suhtautui karkkilalaisena Riihimäen ympäristössä ajettavaan kisaan positiivisesti: - Minulla on varmaan nyt se etu, joka Hotasella oli kotitantereellaan Uudessakaupungissa edellisessä kisassa. Nyt minulla on puolellani kannattajien tuki, hän mietiskeli.

- Autoa on hiottu ja saatukin vähän parempaan iskuun edellisen kisan jälkeen ja voittoon täytyy tietenkin tähdätä, Salo kertoi.

Juuso Pykälistön auton kylkeen liimataan SM-Valvoline Rallissa numero ykkönen, joten teiden lakaisua on tiedossa:

- Täytyy tehdä pojille kunnon jäljet, joista voi vetää, hän ilmoitti. - Lähdin tähän kisaan Peugeot Sportin aloitteesta. He halusivat minut ajamaan, ettei tule liian pitkää väliä Neste Rallin ja Walesin MM-rallin välillä. Ajotuntumaa on hyvä pitää yllä eikä minulla todellakaan ollut mitään sitä vastaan. Mielelläni lähden kurvailemaan. MM-sarjan kauteensa Peugeot Sportissa Juuso ei ole täysin tyytyväinen: - Eihän se aivan odotusten mukaan ole mennyt. Pari omaa virhettä ja teknisiäkin vikoja on osunut kohdalle harmittavan paljon. Ralli SM -vauhtia Pykälistö kunnioittaa: - Kova kisahan se tulee olemaan, mutta voittoa minäkin lähden sieltä hakemaan. Basti (Sebastian Lindholm) ja Janne (Tuohino) ajaa mestaruudesta ja se voittaa kumpi on maalissa ensimmäisenä, joten todella kovaa tullaan menemään, hän arvioi.

Nuorilla kysyntää Englannissa

Tilaisuuden yllätyksestä vastasi pikku-a:ssa ajava 21-vuotias Sami Vatanen. Ensimmäistä kauttaan SM-sarjassa ajava joensuulainen ilmoitti allekirjoittaneensa lauantaina kolmen vuoden sopimuksen, jonka tavoitteena on, että mies ajaa WRC-tiimissä vuonna 2006. - Minuun otettiin yhteyttä amerikkalaisen Piper Bahr -yhtiön taholta, joka kertoi haluavansa rahoittaa projektia. Siihen liittyen ajan Englannissa Peugeot Cupia ja Italiassa Subaru Cupia, jotta ajotuntumaa kertyisi mahdollisimman paljon. Kilpailuohjelma on vähän saman tyyppinen, jolla esim. Mikko Hirvosta lähdettiin viemään eteenpäin, hän valaisee. - Ajan Englannissa kaksi kilpailua jo tällä kaudella, huomenna on lähtö edessä Englantiin hän lisää.

Myös pikku-n:ää ajava 22-vuotias Aki Teiskonen on huomattu: - Minut kutsuttiin ajamaan Citroen Saxo Super 1600 Kit caria siihen samaan kisaan, johon Samikin on menossa, Teiskonen paljastaa. Englantilainen tiimi on innokas saamaan suomalaisia sinne suuntaan. - Sama tiimi ajatti mm. Jari-Matti Latvalaa ja Mikko Hirvosta edellisellä kaudella, hän kertoo.

Molemmat nuoret ovat siis osallistumassa ensiviikonvaihteessa, viikkoa ennen SM-päätöstä, Englannin mestaruussarjan osakilpailuun Yorkshire ralliin, josta lisätietoa tässä: http://www.rallyyorkshire.co.uk/rallyyorkshire.html

SM-sarjassahan pikku-n -luokan mestaruus ratkaesi Timo Mäenpäälle jo edellisessä Uudenkaupungin osakilpailussa. Pikku a:ssa mestaruus on vielä kahden kauppaa: - Sami Vatasen voittaessa täytyy minun olla vähintään viides, kaavaili reippaassa pistejohdossa oleva Janne Vähämiko.

Lisätietoja: Terhi Heloaho, sarjatiedottaja, GSM 040 586 8852

SM-Valvoline Ralli: http://www.valvolineralli.com/

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. Fixus SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa