Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo

02.10.2003 / Juha Salo

N-ryhmän mestaruushuipennus

Riihimäellä päätöksensä saava rallin SM-sarja on osoittautunut ison N-ryhmän osalta aikaisempia vuosia tasaisemmaksi. Ryhmän vuoden 2002 Suomen mestari Juha Salo taistelee kaksipäiväisessä rallifinaalissa jälleen kultaisesta mitalista.

Luvassa on todellinen jännitysnäytelmä Salon ja pistejohtaja Hannu Hotasen välillä.

Ennen kauden viimeistä kilpailua pistetilanne näyttää Hotaselle kuuden pisteen etumatkaa Mitsubishin maahantuojan suojatteihin, Saloon ja kartturi Mika Stenbergiin. Todellisuudessa eroa on vain minimaalinen yksi piste, sillä sarjan sääntöjen mukaan loppupisteissä otetaan huomioon vain kuuden osakilpailun tulokset. Käytännössä se kumpi taisteluparista Salo - Hotanen sijoittuu Riihimäellä paremmille pisteille vie ryhmän mestaruuden.

- En olisi odottanut mestaruudesta näin tiukkaa taistelua. Olisin toivonut, että olisimme pystyneet ratkaisemaan kisan jo aikaisemmin. Rengasrikot (Lapualla ja Uudessakaupungissa) ovat vieneet meiltä melko varmat voitot. Ilman niitä tilanne olisi nyt toisenlainen. Se, että ratkaisu on jäänyt viimeiseen kisaan, on kuitenkin parasta viihdettä katsojille. Paineita se ei Karkkilan suuntaan ole kasannut, Salo pohtii tyynenä.

Kolme viikkoa sitten ajettu Uusikaupunki-ralli opetti Salolle ja Stenbergille taktisesti paljon. Riihimäen lyhyillä erikoiskokeilla kaksikko lähtee venyttämään eroa Hotaseen heti ensimmäisestä metristä lähtien.

- Se oli Uudessakaupungissa selkeä virhe, että lähdettiin tarkkailemaan Hannua kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella. Lyhyet EK:t tekevät Riihimäen kisasta sprinttityyppisen, joten maksimaalista vauhtia on ajettava lähdöstä maaliin. Jos joku näyttää keittelevän käärmekeittoa, siihen pystymme varmasti vastaamaan, Juha pohtii.

- Lauantai on ratkaisupäivä. Sunnuntaina ajetaan niin vähän EK- kilometrejä, ettei niillä nää tehdä eroa tai oteta sitä kiinni, kartturi Stenberg tietää.

Salo ja Stenberg eivät näe mitään estettä mestaruuden uusimiselle. Auto on hiottu iskuun alustatesteissä. Tiimin testiputki päättyi pimeänajon testeihin. Kuljettajat ja kalusto ovat valmiina loppuhuipennukseen.

- Toivottavasti rouva Fortuna olisi myös matkassa mukana. On väärä termi sanoa, että lähdetään tekemään varmaa ajoa. Paremminkin tarkalla ajolla päästään tavoitteeseen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa