Facebook Twitter Email Pinterest

Aki Teiskonen

06.10.2003 / Aki Teiskonen

Kauden SM-rallit on ajettu ja mitalit on jaettu. Jännityksen täyteinen finaali Riihimäellä oli kova kahden päivän vääntö myös pikku n-ryhmän lopullisesta mitalijärjestyksestä. Luokka voittoa ja sarjan hopeamitalia tavoittelemaan lähteneen Aki Teiskosen oli kukistettava ennen viimeistä osakilpailua sarjan kakkosena oleva Tomi Lantta riittävällä marginaalilla. Tarkkana piti olla myös Jarno Kinnusen suhteen, hänet oli pidettävä takana, jotta Lantalle ei olisi tullut etua.

Heti kisan ensimmäisillä erikoiskokeilla luokan kärkeen nousi Toni Klemets, joka kävi kovaa sekuntikampailua Akin kanssa. Aki kipusi luokan kärkeen viiden ajetun pätkän jälkeen, mutta lauantai-illan päätteeksi Klemets otti piikkipaikan viitisen sekuntia Akia nopeampana. Akin pahin uhkaaja Tomi Lantta sen sijaan jäi tasaisesti koko ajan ja se helpotti Akin osalta taistelua sarjan kakkospalkinnosta. Sunnuntaina asetelma pysyi samanlaisena maaliin saakka. Aki sijoittui toiseksi ollen Lanttaa ja Kinnusta nopeampi varmistaen SM-hopean itselleen.

- Onnistuin pitämään Kinnusen ja Lantan takana, joten tältä osin suunnitelmani piti sataprosenttisesti. Sunnuntaina ajoin varmistellen, sillä Klemets meni menojaan, enkä halunnut ottaa ylimääräisiä riskejä hänen tavoittamisekseen, toteaa Aki.

- Pidän hopea mitalia ihan mukavana saavutuksena ja olen tyytyväinen kaikkien niiden henkilöiden panokseen, jota ovat auttaneet minua tässä. Näissä hommissa ei pärjää yksin, taustajoukoille on annettava tunnustusta hyvin hoidetusta työstä. Kartturin hommia hoitanut velimies Miika on niin ikään antanut suuren panoksen lopputuloksen saavuttamisessa. Nyt on aika keskittyä ensi vuoden kuvioiden selvittelyyn, kiittelee Aki.

Akin kausi oli vahvasti nousujohteinen, tulokset paranivat koko ajan kilpailu kilpailulta.. Ensimmäinen vuosi etuvetoisen auton ohjaimissa on ollut pitkälti opettelua, mutta Aki oppi niksit varsin nopeasti ajaen kokonaisuutena ottaen ehjän sarjan. Kovatasoisessa seurassa saavutettu hopea on huomion arvoinen sarjan ensikertalaiselle. Akin ajokki Honda Integra on ollut luotettava kisapeli, tekniikan kanssa ei ole ollut ongelmia. Tästä on hyvä jatkaa, mitä sitten ensi vuosi tuokaan tullessaan siitä tiedotamme heti kun päätökset on tehty.

Harri Savolainen

Teiskonen tiedotus

www.teiskonen.com

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa