Facebook Twitter Email Pinterest

Lindholm tiukan kisan voittoon Lapualla

21.02.2004 /

Sebastian Lindholm voittoon Lapualla

Lapualla ajettiin tänään todella tiukka SM-ralliosakilpailu. Kaikissa luokissa taisteltiin sekunneista aivan loppumetreille saakka ja sekä yllätyksiä että pettymyksiä koettiin. Kilpailussa ajettiin kaikkiaan kuusi erikoiskoetta, yhteensä kilpailuvauhdilla ajettiin 94,3 kilometriä. Siirtymineen reitille kertyi pituutta 214 km.

Luokassa ryhmä A yli 2-litraiset kilpailu käynnistyi Juuso Pykälistön vahvassa komennossa. Heti päivän ensimmäisellä Pykälistö jätti Toyota Corolla WRC:llään Sebastian Lindholmia 9,4 sekuntia. Jouni Ampuja jäi spinnauksestaan johtuen jopa 23,5 sekuntia. Tuli oikein junnumoka, naureskeli Ampuja huollossa. Siinä sitä sitten peruuteltiin, eipähän näitä kisoja pakilla voiteta, hän letkautti silti hyvän tuulisena.

Jatkossa erikoiskoeajat olivat tasaisempia. Sebastian Lindholmilla oli Peugeot 206 WRC ajokkinsa kanssa murheita: - Kytkin ei pelannut kunnolla ykkösellä, mutta sitten se alkoi pelaamaan kun lämpeni. Siitä syystä jäätiin aluksi, hän kertoi tauolla.

Tässä eivät olleet kuitenkaan kaikki Lindholmin huolet: - Kolmoserikoiskokeella meillä ei ollut nelosvaihdetta ollenkaan ja jouduttiin ajamaan neljäskin EK niin, että kolmoselta oli heitettävä suoraan viitoselle, hän kertoili tauolla. Huoltojoukot tekivät parhaansa ja kisa jatkui.

Pykälistöllä sujui kaikki erittäin hyvin kunnes hän lipsautti viidennellä erikoiskokeella ulos ja hänen kilpailunsa keskeytyi siihen. - Epäilen, että takajarrulevy hajosi ja jumiutti pyörän, kertoili Pykälistö keskeytys paikalta. - Olin tarkkana, että en leikkaa sisältä, jarrutin ja auto lähti huimaan spinnaukseen hän kertoi.

Kisa kilpailun voitosta oli Pykälistön keskeytyksen jälkeen kutkuttava: Jouni Ampuja oli Ford Focus WRC:llään nyt kärkeen siirtyneen Lindholmin perässä vain 5,3 sekuntia, kun ajamatta oli vielä 19,5 km viimeinen erikoiskoe. Sebastian Lindholm kuitenkin piti johtopaikkansa, vaikka Ampuja ajoi erkoiskokeen nopeimman ajan. Eroa kärkikaksikolle jäi vain 3,9 sekuntia.

- Tämä on ehdottomasti meidän huollon voitto, ilmoitti Sebastian Lindholm maalissa. - Tauolla jouduttiin vaihtamaan vaihdelaatikko ja auto saatiin sen jälkeen täydellisen toimivaksi, hän kertoi. Juuso Pykälistö tipahti SM-pisteissä kärjestä neljänneksi, kun pistejohdon otti haltuunsa Jouni Ampuja (30 pistettä), Sebastian Lindholm on pisteissä toisena (25) ja Jarmo Mikkonen kolmantena 24,5 pisteellä. Pykälistöllä on pisteitä 24.

Erikoiskokeiden nopeimmat, luokka A, yli 2-litraiset:

EK 1, Juuso Pykälistö, Toyota Corolla WRC

EK 2, Juuso Pykälistö

EK 3, Jouni Ampuja, Ford Focus WRC

EK 4, Jouni Ampuja

EK 5, Sebastian Lindholm

EK 6, Jouni Ampuja

Kilpailun johtopaikka: EK1-EK4: Juuso Pykälistö, EK5-EK6: Sebastian Lindholm

SM-pisteet, 2/7 osakilpailun jälkeen

1. Jouni Ampuja, 30

2. Sebastian Lindholm, 25

3. Jarmo Mikkonen, 24,5

4. Juuso Pykälistö, 24

5. Markku Nikupeteri, 11

Heikki Westerlund, 11

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa