Facebook Twitter Email Pinterest

Jouni Ampujalla hyvä soravire

10.06.2004 /

Kun kauden ensimmäinen soraralli starttaa Joensuussa lauantaina, on SM-sarjaa johtavalla Jouni Ampujalla jälleen voitto haussa. Vaikka mies keikkuu pistetilaston kärjessä, ei hän ole vielä yhtään voittoa onnistunut tililleen nappaamaan. Jouni Ampujalle povattiin voittoa jo kauden viimeisessä talvirallissa, sen verran hyvin on tälle kaudelle hankittu Ford Focus WRC nuorukaisen käteen istunut. Tuon maaliskuun puolivälin kisan jälkeen on SM-sarjassa vietetty pitkä rospuuttotauko. Kärki kuljettajat kävivät kokeilemassa soravauhtiaan noin kuukausi sitten ajetussa Tallinna-rallissa. Hallitseva, moninkertainen suomenmestari Sebastian Lindholm vei Tallinnassa pidemmän korren, mutta Jouni Ampujan vauhti oli merkillepantavaa. Mies oli ensi kertaa Focuksella sorarallissa ja pysyi hienosti Lindholmin vauhdissa ollen neljällä erikoiskokeella konkaria nopeampi. Nyt on siis jälleen enemmän kuin syytä odottaa Ampujalta voittoa:

- No joo, täytyy kyllä sanoa, että en itsekään sen vähempää kuin voittoa lähde hakemaan, Jouni Ampuja myöntää.

- Auto on läpikäynyt isot remontit sitten Tallinna-rallin. Kun kilsat tuli täyteen, piti kone laittaa uuteen uskoon ja alustaankin on haettu uusia säätöjä, joten tallissa on tehty paljon töitä, hän kertoo.

- Torstaina ajetaan viimeinen testi ennen Joensuuhun suuntaamista, jotta nähdään että kaikki mutterit ovat tulleet mukaan, Ampuja lisää rennon oloisena.

- Joensuun reitti on kyllä sellainen, että sorakauden aloitus on todella raju. Tiet ovat nopeita ja huimia, mutta sehän sopii minulle.

Sebastian Lindholm oli Peugeotillaan viime kaudella voittamaton kesäkisoissa, mutta Ampujan luottamus on kohdallaan: - Talvella aloin olla jo Bastin vauhdissa ja kesäkisat ovat aina sopineet minulle paremmin, joten kyllä nyt on kaikki mahdollista, hän lupaa.Sebastian Lindholm on sarjapisteissä vain kahden pisteen päässä Ampujasta. Kolmantena on Juuso Pykälistö Toyota Corolla WRC:llä, 6 pistettä Lindholmista.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Pasi Kilpeläinen 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa