Facebook Twitter Email Pinterest

Kosti Katajamäki

03.10.2004 /

Kosti Katajamäki neljäs Sardinian MM-rallissa

Rallin junioreiden MM-tittelistä ajava Kosti Katajamäki sijoittui sunnuntaina päättyneessä Sardinian osakilpailussa junioriluokan neljänneksi. Katajamäen automerkki Suzuki otti tyylikkään nelosvoiton. Ykköseksi kaasutteli ruotsalainen Per-Gunnar Andersson. Suomalaiskuski jäi hänestä lopulta päälle kolme minuuttia. Ero tuli jo perjantaina.

- Neljäs sija on tottakai näissä juhlissa ihan ok, mutta kyllä minä pettynyt olen silti. Voittamaan tänne lähdettiin. Mutta ei auta kuin katsoa peiliin. Hölmöilin akseleita mutkalle perjantaina ja silloin se ero venyi. Lauantai ja sunnuntai tultiin taas kärkivauhtia, Katajamäki mietti kisan jälkeen.

Yleiskilpailussa Katajamäki ja kartanlukija Timo Alanne sijoittuivat hienolle 13:lle sijalle. Katajamäki oli kisan toiseksi paras suomalainen.

Suzuki-tallin suomalainen tallipäällikkö Risto Laine oli luonnollisesti innoissaan merkin menestyksestä.

- Jälleen kerran osoitimme, että meillä on luotettava auto ja sarjan neljä ehdottomasti parasta kuljettajaa, hän iloitsi.

MM-pisteissä nyt kolmanneksi ajanut Guy Wilks johtaa. Britillä on 34 pistettä. Anderssonin saldo näyttää 31:tä ja Katajamäen 27:ää. Myös ranskalainen Nicolas Bernardi on 27 pisteessä. Tämä nelikko ratkaisee junioreiden maailmanmestaruuden kuukauden kuluttua Katalonian asvaltilla.

- Jännäksi menee. Kyllä mestaruus on nyt vähän muiden käsissä. Vaikka voittaisin, pitäisi noilla muilla olla vähän epäonnea. Mutta koitetaan. Ainakin tulee hieno huipennus tällä kaudelle, Katajamäki mietti.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa