Facebook Twitter Email Pinterest

Aki Teiskonen

12.01.2005 / Aki Teiskonen

Välillä autourheiluun liittyvät asiat kääntyilevät suuntaan jos toiseen sellaisella vauhdilla, ettei kyytiin meinaa keritä! Aki Teiskoselle kävi juuri näin, mutta hän nopeana miehenä kerkesi kyytiin! Osin kauden 2005 kilpailukalenterinsa lukkoon lyönyt laukaalainen sai melkoisen joululahjan, joka tuli Japanin suunnalta.

Aki on käynyt kuluneen syksyn aikana taustajoukkojensa kanssa neuvotteluja osallistumisesta MM-sarjan kisoihin N-ryhmän kalustolla. Työn alla on ollut neljän kilpailun ajaminen Production Cupiin kuuluvissa kisoissa. Neuvottelut ovat jatkuneet aktiivisesti pitkin syksyä ja juuri ennen joulua kaikki palaset loksahtivat kohdalleen. Aki sai puhelun Belgiasta, Bob Hermansilta, joka toimii japanilaisen Syms Racing Team:n toiminnan johtajana. Hermans vahvisti Syms Racingin puolesta Akin sopimuksen N-ryhmän MM-sarjan eli Production Cupin ajamisesta. Sopimus pitää sisällään kuusi MM-osakilpailua teamin N-ryhmän Subarulla. Tämän huipputiimin kotipaikka ja päämaja sijaitsee Otassa, Tokion lähellä Japanissa ja sen johtaja on Atushi Yokohama. Syms Racing Team tekee Japanissa aktiivista kehitystyötä Subarun tehtaan sekä STI:n kanssa.

- Nyt tulee kiireitä todenteolla! Ehdin jo päättää SM-sarjan ajamisesta, mutta nyt sen läpiviemistä täytyy harkita joiltakin osin uudelleen.

Esimerkiksi sarjan viimeinen, eli Hyvinkään SM-ralli, on samaan aikaan kun MM-sarjan Japanin osakilpailu. Joka tapauksessa lähden Arctic ralliin PrintSportin Mitsulla. Pääsen treenaamaan nelivedolla ajamista lumisissa olosuhteissa ennen MM-kauden avausta. Ensitestien jälkeen Mitsu on osoittautunut nopeaksi ja odotan mielenkiinnolla Lapin reissua.

Aikataululliset kysymykset ratkaisevat muiden kotimaan kisojen osalta osallistumiseni, niitä täytyy harkita aikanaan. Olen erittäin tyytyväinen saamaani sopimukseen, tämä on suuri askel eteenpäin urallani, iloitsee Aki.

Syms Racingilla on Akille tarjottavana uusi 04 mallin Subaru, jolla Aki aloittaa kisaurakan Ruotsissa ja jatkaa samalla autolla seuraavaksi Uudessa-Seelannissa. Tämän jälkeen auto vaihtuu uuteen 05 malliin, joka on parhaillaan työn alla Japanissa. Syms Racing oli mukana myös kuluneella kaudella, jolloin teamin autolla ajanut Neil McShea voitti maailmanmestaruuden. Kalusto tulee olemaan huippuluokkaa ja teamilla on kokemusta voitto auton rakentamisesta.

- Jotenkin tuntuu siltä, etteivät tarinat joulupukista olekaan ihan pelkkiä juttuja. Voisin kuvitella jollakin hyväntahtoisella vekkulilla olevan sormensa pelissä näissä sopimus asioissakin! Olihan tämä kaikkien aikojen joululahja, leikittelee Aki.

Aki ajaa tulevalla kaudella Ruotsin, Uuden-Seelannin, Turkin, Englannin, Japanin ja Australian osakilpailut. Neste Rally ei ole Production Cupin osakilpailu, joten sen osalta päätökset mahdollisesta osallistumisesta kotimaan MM-ralliin tehdään myöhemmin. Ennen kauden aloitusta on edessä vähintäänkin kahdenpäivän mittainen testirupeama Ruotsissa.

Aki kulkee määrätietoisesti ja suunnitelmallisesti eteenpäin urallaan. Hänen kyvykkyytensä hermonsa hallitsevana nuorena ammattilaisena on noteerattu maailmalla. Tästä osoituksena on juuri solmittu sopimus huipputallin kanssa, jonka suojissa on mahdollisuus kehittyä edelleen ja nousta aikanaan voittajien joukkoon.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa