Facebook Twitter Email Pinterest

Aki Teiskonen

24.01.2005 /

Suomen tuorein MM-tason rallikuljettaja Aki Teiskonen osallistuu alkuperäisten suunnitelmiensa mukaisesti kauden SM-sarja avaukseen Arctic Lapland Rallyyn. Lapissa rallia on järjestetty vuodesta 1966 alkaen ja nyt ajettavassa kisassa on juhlan makua, sillä se on järjestyksessä 40. Aina kiehtova arktinen seikkailu on myös Akin mieleen ja se tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden hakea ajotuntumaa MM-kauden kynnyksellä. Takuuvarma talvinen tiestö kapeine lumiränneineen on mitä parhain vaihtoehto harjoitella nelivedolla ajamista.

Aki starttaa kauteen PrintSport Racingin uudenuutukaisella Mitsubishin EVO 8 mallilla, jolla ei toistaiseksi ole ajettu muuta kuin testiä, eli tositoimissa autoa ei vielä ole nähty. Auton rakentamisesta vastuussa olevat Eero Räikkönen, Ari Lähdesmäki ja Risto Nieminen ovat satsanneet siihen parhainta osaamistaan. Testeissä Mitsu on osoittautunut nopeaksi menopeliksi, jonka alustan ja voimansiirron kestävyyteen sekä toimivuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Rakentamisessa on käytetty vain parhaita saatavilla olevia osia ja materiaaleja. Miesten yhteisellä asiantuntemuksella valmistettu ja Akin toiveiden mukaisesti säädetty Mitsu on valmiina Lapin lumille!

Akin tavoitteena on ajaa maaliin ja tällä tavoin maksimoida rallin tarjoamat mahdollisuudet päästä ajotauon jälkeen vauhdin makuun. Ennakkoon ajatellen iso N-ryhmä tulee olemaan kauden kovin ja ehkä myös tasaisin luokka. Subarun vahva panostus luokassa tuo lisää väriä ja uusia kuskeja viivalle. Kauden kynnyksellä tuskin kukaan voi edes arvailla mitallistien nimiä. Oman lusikkansa tähän soppaan laittaa myös Aki, joka on mielenkiintoisen haasteen edessä. Arctic ralli on hänelle ensimmäinen tilaisuus mitata vauhtiaan muiden kärkimiesten suhteen.

- En osaa lainkaan arvailla mihin vauhtini tulee riittämään. Tämä on mulle ensimmäinen kerta, kun pääsen ajamaan kotimaisia ison N-ryhmän huippukuskeja vastaan. Toisaalta käytän tilaisuuden hyväkseni ja otan ajamisesta irti kaiken saatavissa olevan hyödyn MM-sarjaa ajatellen, joka luonnollisesti on se sarja, jossa minun tulee antaa näyttöjä, mainitsee Aki.

Akin viereen istahtaa velimies Miika, joka tekee hänelle seuraa myös kauden muissa kisoissa. Veljesten yhteistyö kabiinissa on saumatonta ja hyvä kilpailuhuumori antaa molemmille potkua tehdä hyviä suorituksia. Palataan asiaan kunhan tunturit on kierrelty.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Pasi Kilpeläinen 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa