Facebook Twitter Email Pinterest

Jukka Ketomäki

25.01.2005 / Jukka Ketomäki

Jukka Ketomäki ja Jarkko Alanen voittivat viime vuonna Arctic Lapland rallyn, tämä pohjusti heidän ykköspaikkansa myös FIA:n Pohjoisen alueen Euroopan Rally Cupissa. Viime vuonna kaikki eteni Lapin rallissa suunnitelmien mukaan ja pienet vastoinkäymisetkään eivät haitanneet suoritustamme sanottavasti, pojat kertovat. Uusi vuosi tuo mukanaan uudet haasteet ja kaikki ovat samalla viivalta, kun Suomenmestaruuksista taistelevat kuljettajat aloittavat taistelunsa SM-pisteistä rallikauden avaavassa Arctic Lapland Rallyssä.

N-ryhmäläisellään menneellä kaudella SM-hopealle hurjastellut kaksikko rynnistää tulevaan kauteen uusituin eväin. Tulevaan kauteen lähdetään uudella N-ryhmän Subarulla. Aihio on hankittu nelinkertaisen Maailmamestarin Tommi Mäkisen tallista ja auton rakentaminen on saatu päätökseen Pekka Asunmaan ja Ketomäen huoltomiehistön toimesta.

- Täytyy kumartaa syvään omille huoltomiehille, he ovat tehneet lähes vuorotta töitä auton kimpussa. Isossa roolissa ovat olleet myös Tommi Mäkinen ja Esko Reiners, he ovat auttaneet uusien osien hankinnassa ja antaneet hyviä neuvoja rakentamisen kanssa. - Tämä on uusi haaste ja odotan jo innolla Arctic Lapland Rallyn ensimmäistä pätkää. Auto on hieno ja uskon, että kauden mittaan nopeutta saadaan rutkasti lisää. -Kiirehän tässä on ollut, mutta uskon, että auto on heti kohtuullisen nopea, testikilometrejä on alla turhan vähän, mutta paikataan sitä sitten hanskalla, Jukka virnistelee.

Kilpailuun on valmistauduttu samalla tavalla, kuin vuosi sitten hyväksi todetulla tavalla. Kyllä me voitosta lähdemme ajamaan, auto tuntui testeissä hyvältä ja miehetkin vain nopeutuvat vanhetessaan, Ketomäelle nuotteja lukeva Alanen juttelee. -Huollosta avauskilpailussa lapissa vastaa omien miesten ohella Oululainen Prospeed Finland, he ovat ammattitaitoinen joukko ja heillä on aikaisempaa kokemusta Subaruista joten se puoli on kohdallaan, toteaa Ketomäki.

Kaksipäiväinen tapahtuma käynnistyy perjantaina 28. Tammikuuta kuudella erikoiskokeella, jatkuen lauan-taina seitsemällä pikataipaleella. Kilpailussa käytetään vuosi sitten opittua systeemiä, jossa molemmilta päiviltä jaetaan erilliset SM-pisteensä. Kilpailija voi näin startata lauantaina kilpailuun uudestaan mukaan, vaikka matka olisikin keskeytynyt perjantaina.


Arctic Lapland Rally 2005

Rallin kotisivu: http://www.arcticrally.fi

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa