Facebook Twitter Email Pinterest

Toni Klemets

27.01.2005 / Toni Klemets

Rallin SM-kausi alkaa viikonloppuna Rovaniemellä. Toni Klemets lähtee uuteen kauteen tavoittelemaan suomenmestaruusmitalia isossa N-ryhmässä. Klemetsin Subaru Impreza WRX on valmiina talven osakilpailuihin.

Klemets (TurunUA) pokkasi viime kaudelta SM-sarjan viidennen sijan. Tuo sija pitäisi nyt kirkastaa mitalikantaan. Urakka ei ole helppo, mutta kuski ja koko tiimi ovat valmistautuneet hyvin.

- Automme valmistui jo viime syksynä ja olemme päässeet testaamaan sitä paljon. Muutoksia on tehty ja nyt tuntuu, että alamme olla sillä tasolla, jossa kauden alussa pitääkin. Sen paremmin auto kuin kuskikaan ei ole vielä 110-prosenttisen valmis, mutta aika lähellä ollaan. Toivottavasti olemme tässä suhteessa hieman muita edellä, sillä moni tuo Tunturiin aivan uusia lähes testaamattomia autoja. Kausi aloitetaan hyvällä ja luottavaisella mielellä, Klemets pohtii.

- Olimme viime vuonnakin mitalinsyrjässä kiinni, mutta syksyn kilpailut uudella autolla hieman sekoittivat suunnitelmia. Subaruun vaihtaminen kesken kauden oli kuitenkin järkevää, sillä nyt kaikki on jo tutumpaa eikä tämän kauden alku sujuu enää autoa ihmetellessä. Auto on siinä kunnossa, että nyt on mentävä kovaa. Selittely ei auta, kuski lisää.

Klemets ja kartanlukija Panu Plosila ajoivat tammikuussa Vanajanlinna-rallin testimielessä. Kokeilu oli onnistunut, sillä kaksikko oli N-ryhmän nopein. Tuolloin osa erikoiskokeista ajettiin pimeässä, ja siitäkin on hyötyä SM-avaukseen.

- Rovaniemelläkin mennään paljon pimeässä apuvalojen voimin. Jotenkin se on helpompaa kuin päivänvalossa, jolloin kaikki on vain tasaisen valkoista, Klemets tähdentää.

Kilpailu käynnistyy perjantaina ja jatkuu lauantaihin. Molemmilta päiviltä jaetaan erilliset SM-pisteet. Erikoiskokeita ajetaan 15, joiden yhteispituus on 250 kilometriä.

- Lähdemme heti hyökkäämään. Porukka on niin kova, että yhtään ei voi katsella eikä löysäillä. Tavoitteena on SM-mitali ja se edellyttää tasaisen kovaa vauhtia ja sijoittumista aina kolmen joukkoon. Muuten tavoitteeseen on vaikea päästä, Klemets tietää

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. Fixus SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa