Facebook Twitter Email Pinterest

Marko Kakko

27.01.2005 / Marko Kakko

Rallin SM-sarja alkaa viikonloppuna Rovaniemellä

Rallin suomenmestaruuskausi käynnistyy Rovaniemellä. N-ryhmän (yli 2000 cc) viime kauden SM-pronssimies Marko Kakko tavoittelee viikonlopun kilpailusta jättipottia. Mitsubishi Ralliart Finlandin kuljettajaksi valittu Kakko hakee Lapin lumilta hyvää starttia uudelle kaudelle: vain kärkisijat kiinnostavat.

Arctic Lapland Rallyssä, joka kansan suussa tunnetaan Tunturirallina, avaa rallikauden perinteiseen tapaan. Napapiirillä ajetaan kaksipäiväinen ralli, jonka molemmat päivät ovat omia osakilpailujaan. Lunta reitillä on varsin mukavasti ja pakkanenkin paukkuu, joten kauden aloitus on varsinaista talvirallia parhaimmillaan.

- Tiet ovat hienossa kunnossa ja se on aina kilpailijan kannalta mukava juttu. Penkkojakin on, sanoo Ralliartin uusin vahvistus Marko Kakko.

Kakon (SalonUA) uusi Mitsubishi Lancer Evolution VIII valmistui juuri kauden kynnyksellä. Auton testikilometrimäärä on vielä kovin pieni, mutta ensituntuman perusteella Kakko ja kartanlukija Pasi Hedman odottavat kisaa erinomaisella mielenkiinnolla.

- Uusi auto kääntyy mutkiin herkemmin ja muutenkin ketterämmäntuntuinen. Lisäksi se vastaa kaasuun paremmin. Testiä on päästy ajamaan vasta vähän, joten lopullinen kilpailukyky ei ole oikein vielä selvillä. Nyt perjantaina ja lauantaina sitten nähdään, miten homma toimii. Ajatus on ajaa molempina kilpailupäivinä kolmen joukkoon, viime kauden pronssilleen kirkastusta tällä kaudella tavoitteleva Kakko suunnittelee.

- Tavoite on kova, mutta niin on oltavakin. Ei SM-sarjaa kannata ajaa uudella huippuautolla ja kovilla panoksilla, ellei ole kunnon tavoitteita, Kakko muistuttaa.

Rovaniemen ympäristössä ajetaan 13 erikoiskoetta, perjantaina kuusi ja lauantaina seitsemän. Koko reitin yhteispituus on 736 kilometriä, joista erikoiskokeiden osuus on 250 kilometriä. Molempien päivien parhaat palkitaan erillisillä SM-pisteillä.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa