Facebook Twitter Email Pinterest

Heikki Westerlund

31.01.2005 / Heikki Westerlund

Kilpailu päättyi osaltamme perjantaina hyvin lyhyeen. Valuimme ensimmäisen pätkän yhdessä erittäin kovavauhtisessa mutkayhdistelmässä hieman penkan päälle josta matka vauhdin juurikaan hiljentymättä jatkui eteenpäin. Lumipenkan alla oli ilmeisesti kovempaakin tavaraa joten se rikkoi autostamme keulasta mm. jäähdyttimen. Kisa olikin tämän pätkän loppupäässä heitettävä kesken moottorin lämpöjen noustessa ylös. Kyllä harmitti, ja taas samalle pätkälle kuin parisen vuotta aikaisemmin.

Myöhemmin huollon purettua auton keulaa selvisi että mikäli kaikki osat löytyvät niin mahdollisuus startata lauantaina ovat olemassa. Ja tietenkin pyrimme siihen kaikin keinoin koska pisteitä olisi mahdollisuus saada myös lauantailta. Emme voineet enää ottaa osaa rallin yleiskilpailuun mutta koska tässä kisassa on kaksi erillistä SM-osakilpailua voimme edelleen taistella lauantaina pisteistä. Niitä jaetaan näin:

Sijoitus: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.
Pisteet: 12 10 8 6,5 5 4 3 2,5 2 1,5

Saimme puuttuvia osia Finnairin koneella illalla klo 22 jälkeen Rovaniemelle. Puolilta öin auto oli kunnossa ja valmiina aamulla klo 6.40 tapahtuvaan uusinta katsastukseen.

Lähdimme Arton kanssa uudella yrityksellä pätkille ja heti aamun ensimmäisellä 20 km:n pituisella
pätkällä saimme sydämentykytyksiä kun ennen pätkän maalia oikeasta eturenkaasta lähti pinta irti aiheuttaen hirvittävän metelin ja paukahduksen. Irronnut pinta vei kovassa vauhdissa osan etukulmaa mennessään. Pääsimme kuitenkin pätkän maaliin ja vaihdoimme renkaan ennen seuraavaa 30 km pituista Kaihuavaaran erikoiskoetta. Nyt oli siis tuuriakin mukana ja aikaa tällä pätkällä se ei paljoa meiltä vienyt.
Erikoista se on koska ei näistä ranskalaismerkin rallipyöristä juurikaan pintoja ole aikaisemmin irtoillut.

Seuraavassa huollossa tämän 30 km pätkän jälkeen pojat paikkailivat autoa kuntoon ja matka jatkui. Pyrimme pitämään hyvää vauhtia yllä. Ajoimmekin loppupäivän erikoiskokeille A-ryhmässä seuraavanlaisia sijoituksia: 5./4./4./3./3. ja 3. Auto toimi hienosti ja maalissa totesimme tilanteen jossa huomasimme nappaavamme 3. korkeimmat SM-pisteet Juuso Pykälistön ja Kristian Sohlbergin jälkeen. Hieno homma!

Erityiskiitokset tästä luonnollisesti menevät huollon pojille jotka leipoivat auton aamuksi kuntoon ja vielä lisää päivänkin aikana. Ja kiitokset myös kaikille jotka edesauttoivat meitä osien saamisessa illaksi Rovaniemelle.

Olisi toki ollut mukava ajaa koko kisa ja yrittää saada mahdollisimman hyvä yleiskilpailusijoitus mutta näin nyt tällä kertaa. Koska kisareissu pohjoiseen on pitkä ja kustannuksiltaan suuri oli paras palkinto lauantain kisalle nyt saadut pisteet.
Yleiskilpailun voitti Juuso Pykälistö vieden parhaat pisteet molemmilta päiviltä. Onnittelut!

Seuraavan kerran kaasutellaan SM-rallissa Mikkelissä 19. päivä helmikuuta.

Ystävällisin terveisin
Hessu Westerlund
GSM 0400/485041

MIKKELIN SM-SIVUT http://www.mikua.fi/vaakunaralli/

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa