Facebook Twitter Email Pinterest

Kosti Katajamäki

21.02.2005 / Kosti Katajamäki

Peugeot-kuski kiri 15 sekunnin erolla ykköseksi

Kosti Katajamäki oli nopein lauantaina ajetussa Mikkelin Vaakuna SM-rallissa. Ensimmäistä kauttaan WRC-autolla ajava Katajamäki ajoi voiton 15,2 sekunnin erolla Jouni Ampujaan. Katajamäki ja kartanlukija Timo Alanne tekivät Peugeot 206 -autollaan pohja-ajan kolmelle erikoiskokeelle seitsemästä ja johtivat kisaa lähdöstä maaliin. Suurimmillaan ero oli maalissa.

- Lähdin hyökkäämään heti alussa. Tiesin, että ensimmäinen erikoiskoe on vaativa ja onnistuminen siellä voisi antaa heti mukavan johdon. Taktiikkaamme onnistui. Kolmannella ja neljännellä erikoiskokeella tuli sitten yritettyä vähän liikaa, ja kello alkoi käydä väärään suuntaan. Sitten rauhoitin otteitani ratissa, ja heti alkoi mennä paremmin, Katajamäki sanoi.

- Kyllä tämä on yksi urani kovimpia saavutuksia. Olen niin iloinen kuin olla voi. Ja huollolle jälleen iso kiitos. He mahdollistivat tämän voiton. Ilman osaavaa huoltoa ei tällä tasolla voitoista ajeta, kuski kiitteli.

Rallin SM-sarja jatkuu kolmen viikon kuluttua Laukaalla. Yhteispisteissä Katajamäki, joka on rallin kaksinkertaisen maailmanmestarin Marcus Grönholmin suojatti, on kolmantena. Eroa SM-kärkeen eroa vain 1,5 pistettä. Katajamäen tavoitteena on jatkaa voittolinjalla.

- Avauskisan pohja-ajat jo kertoivat, että nopeus riittää. Nyt pystyin jo voittamaan, joten henkisesti jatkoon on paljon helpompi lähteä. Tottakai nyt odotetaan sitten samantyyppistä tulosta jo joka kisasta. Voitto on jatkossa tavoitteena, ja jos pystymme edelleen tekemään töitä alkuperäisenkin tavoitteemme eteen, että vauhti ja varmuus kasvavat jatkossakin jokaisella

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa