Facebook Twitter Email Pinterest

Kosti Katajamäki

21.02.2005 / Kosti Katajamäki

Peugeot-kuski kiri 15 sekunnin erolla ykköseksi

Kosti Katajamäki oli nopein lauantaina ajetussa Mikkelin Vaakuna SM-rallissa. Ensimmäistä kauttaan WRC-autolla ajava Katajamäki ajoi voiton 15,2 sekunnin erolla Jouni Ampujaan. Katajamäki ja kartanlukija Timo Alanne tekivät Peugeot 206 -autollaan pohja-ajan kolmelle erikoiskokeelle seitsemästä ja johtivat kisaa lähdöstä maaliin. Suurimmillaan ero oli maalissa.

- Lähdin hyökkäämään heti alussa. Tiesin, että ensimmäinen erikoiskoe on vaativa ja onnistuminen siellä voisi antaa heti mukavan johdon. Taktiikkaamme onnistui. Kolmannella ja neljännellä erikoiskokeella tuli sitten yritettyä vähän liikaa, ja kello alkoi käydä väärään suuntaan. Sitten rauhoitin otteitani ratissa, ja heti alkoi mennä paremmin, Katajamäki sanoi.

- Kyllä tämä on yksi urani kovimpia saavutuksia. Olen niin iloinen kuin olla voi. Ja huollolle jälleen iso kiitos. He mahdollistivat tämän voiton. Ilman osaavaa huoltoa ei tällä tasolla voitoista ajeta, kuski kiitteli.

Rallin SM-sarja jatkuu kolmen viikon kuluttua Laukaalla. Yhteispisteissä Katajamäki, joka on rallin kaksinkertaisen maailmanmestarin Marcus Grönholmin suojatti, on kolmantena. Eroa SM-kärkeen eroa vain 1,5 pistettä. Katajamäen tavoitteena on jatkaa voittolinjalla.

- Avauskisan pohja-ajat jo kertoivat, että nopeus riittää. Nyt pystyin jo voittamaan, joten henkisesti jatkoon on paljon helpompi lähteä. Tottakai nyt odotetaan sitten samantyyppistä tulosta jo joka kisasta. Voitto on jatkossa tavoitteena, ja jos pystymme edelleen tekemään töitä alkuperäisenkin tavoitteemme eteen, että vauhti ja varmuus kasvavat jatkossakin jokaisella

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa