Facebook Twitter Email Pinterest

Aki Teiskonen

08.03.2005 / Aki Teiskonen

Kuluvalla kaudella P-WRC sarjan ajamiseen keskittyvä Aki jättää kotimaisemissaan 12. maaliskuuta ajettavan Peurunkarallin väliin. Maksimaalisen panostuksen vaativa MM-sarja on kauden ykkösjuttu, josta syystä ainakaan talvisesongin aikana ei ole mahdollisuutta kilpailla Suomessa. Aki joutuu jopa jättämään Laukaan parin viikon ajaksi testikutsun vuoksi, eikä pääse tästä johtuen edes penkalta seuraamaan kotiseuran järjestämää rallia.

Akin japanilainen Syms Rally Team ajattaa joissakin Lähi-idän rallisarjaan kuuluvissa kisoissa öljymiesten mailla mainetta niittänyttä Hamed Al-Wahaibia, joka on Akin tiimikaveri kauden aikana. Al-Wahaibi on ajanut P-WRC sarjaa usean vuoden ajan ja hän on mukana myös tänä vuonna. Hän yhdessä Syms:n kanssa halusi tarjota Akille mahdollisuuden osallistua kahden viikon mittaiseen testi- ja kilpailurupeamaan Omanissa. Al-Wahaibi kutsui Akin kotimaahansa, jossa Syms testaa kalustoaan sekä mahdollisesti uusia osia, joita tullaan aikanaan käyttämään Subarulla. Aki osallistuu testeihin täysipainoisesti koko ajan ja pääsee käyttämään teknistä osaamistaan tallin hyväksi.

-Eipä ole tullut tähän mennessä käytyä Omanissa! Jaa, taitaa olla Ilomantsi itäisin paikka, jossa olen piipahtanut ennen tätä reissua. Kun kutsu kävi, niin eipä jäänyt paljoakaan pelivaraa, eikä tarvinnut käyttää aikaa pohdiskeluun, lähtisikö vai ei? Tämä on erittäin merkittävä reissu tulevaisuutta ajatellen ja olen tyytyväinen, kun hyvät suoritukseni on pantu merkille. Uskon kykeneväni hyödyttämään tallia sen perustyössä ja osallistun myös kolmipäiväiseen kilpailuun tallin palveluksessa. Olen erittäin kiitollinen tallikaverilleni ja tulen tekemään parhaani, jotta hänen kisansa onnistuisi mahdollisimman hyvin, kertoo Aki tyytyväisenä.

Akin omat ajohommat jatkuvat huhtikuun alussa Uudessa-Seelannissa, jossa kaasutellaan seuraava P-WRC sarjan osakilpailu. Kotimaan kisojen osalta katseet on jo suunnattu tulevaan kesään, mutta mitään päätöksiä sorakisoihin osallistumisesta ei ole olemassa.

Peurunka ralli ei kuitenkaan jää vallan ilman Teiskosten edustusta. Miika pitää kartturi tuntumaa yllä ja hyppää kyytiin Koskelon Erkin Kit Car Golfiin. Kovasta yrittämisestä tunnettu Koskelo tarjoaa Miikalle arvatenkin vauhdikkaan kisapäivän!

Teksti: Harri Savolainen

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa