Facebook Twitter Email Pinterest

Marko Kakko

09.03.2005 /

Rallin SM-sarjan talvikausi paketoidaan lauantaina

Marko Kakolle rallin SM-vuosi 2005 on ollut vaikea. Suomenmestaruuspronssia puolustava koskelainen on joutunut keskittymään enemmän auton rakentamiseen ja säätöjen etsintään kuin itse kilpailemiseen. Kauden alkuun hankittu tuliterä Mitsubishi Lancer Evo VIII on ollut pahasti raakile eikä Kakon vauhti ole noussut edellisvuosien tasolle. Sarjan talvikausi ajetaan päätökseen ensi lauantaina Laukaalla.

- Vasta Mikkelin osakilpailun jälkeen pääsimme ensimmäistä kertaa ajamaan testiä oikein kunnolla. Auto on ollut tähän asti vielä kovin keskeneräinen. Teimme aika paljon muutoksia etenkin alustaan, ja nyt auto toimii ja kääntyy niin kuin pitääkin. Lasse Lampi oli testeissämme mukana, ja muun muassa hänen avullaan saimme auton paremmaksi. Ajettavuus ja kääntyvyys on nyt aivan toista kuin kauden alussa jolloin emme ehtineet testata tarpeeksi, Kakko sanoo.

Kolmesta ajetusta osakilpailusta Kakko ja kartanlukija Pasi Hedman ovat selvinneet maaliin vain ensimmäisessä. Siitä saaduilla 2,5 SM-pisteellä kaksikko on sarjassa vasta sijalla 16.

- Alkukausi meni rakenteluun ja ihmettelyyn. Toisaalta tiedämme, että kun auton pikkupulmat saadaan ratkaistua, vauhti nousee oleellisesti. Nyt Laukaalla päästään sitten tosissaan ajamaan. Meidän kannalta sarja alkaakin oikeastaan vasta nyt ja tavoitteena on saada hyvä päätös muuten niin vaikealle talvikaudelle, Kakko miettii.

Laukaalla odottaa kuusi erikoiskoetta. Alavireisen alkukauden jälkeen Kakko saa punahopeisen Mitsubishinsä oviin kilpailunumeron 29. Se ei ole aivan ideaali, mutta olosuhteet ovat reilut talviset, sillä ei ole ratkaisevaa merkitystä.

- Reitti kulkee luonnollisesti Suomen MM-rallista tutuilla alueilla. Kun saamme kilpailupaperit perjantaina, niin näemme, ajetaanko kilpailussa muutamia Nesterallin erikoiskokeitakin. Toisaalta talvella ja kesällä ajaminen on aivan erilaista. Joka tapauksessa tiet tulevat olemaan todella hienoja kuten Keski-Suomessa aina, Kakko sanoo.

Miiro Koivula
media@knkracing.com
0400539100
www.knkracing.com

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa