Facebook Twitter Email Pinterest

Toni Klemets

13.03.2005 /

Toni Klemets oli lauantaina ajetun Laukaan SM-rallin ison N-ryhmän yhdeksäs. Turkulainen Subaru-kuljettaja sai tuloksen muuten kovin hankalan talvikauden päätteeksi. Ryhmän voittaneesta Juha Salosta Klemets ja kartanlukija Panu Plosila jäivät 2.20 minuuttia.

- Kisa oli aika hankala. Se, että saimme muutaman SM-pisteen, on tottakai hyvä asia. Ajaminen oli kuitenkin hermostunutta ja luottamus kateissa, koska alkuvuoden kilometrit olivat niin vähissä. Auto kuitenkin toimi hyvin, kuski ei aivan, Klemets pohti maalissa.

- Viimeisellä erikoiskokeella painoin sen verran, että noustiin pari sijaa ylemmäs SM-pisteille. Päivän aikana tuli liikaa sellaista pumppailua ja vedettiin risteyksiä pitkäksi, hän lisäsi.

SM-sarjan kevättauon aikana Klemets keskittyy opiskelujenpäättämiseen. Opinnot Turun Ammattikorkeakoulussa ovat jokseenkin lopputyötä vaille valmiit. Seuraavaan kerran rallia mietitään vasta toukokuussa, jolloin hän osallistuu Tallinna-ralliin.

- Kesää varten ajetaan reilusti testiä. Auto on nyt saatu vihdoin hyväksi, ja kesällä vielä petrataan. Harmi, että talvi sujui auton kanssa painiessa. Kesäkausi on ollut minulle aina parempi, Klemets muistutti.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa