Facebook Twitter Email Pinterest

Toni Klemets

16.06.2005 / Toni Klemets

Rallikesä vauhtiin Valkeakoskella

Toni Klemets suunnittelee vahvaa paluuta rallin SM-sarjan kärkeen isossa N-ryhmässä. Uuden Subarunsa kanssa talviosakilpailuissa vielä parasta vauhtiaan etsinyt turkulainen odottaa nyt parempaa menestystä.

Klemets ja kartanlukija Panu Plosila ovat kääntäneet katseensa jo elokuiseen Suomen MM-ralliin. Ensi lauantaina ajettava Valkeakosken SM-ralli on oivallinen testikilpailu kauden pääkoitosta varten.

- Tavoitteet on siirretty SM-sarjasta jo Suomen MM-ralliin. Olemme tehneet auton kanssa töitä todella paljon. Valmis se ei ole vieläkään, mutta nyt me voimme testata ja kehittää sitä kilpailuolosuhteissa kahdessa SM-rallissa. Tottakai haemme hyviä tuloksia ja ajamme täysillä SM-osakilpailutkin, mutta päätähtäin on nyt Jyväskylässä. Joka tapauksessa ensi lauantain kilpailu on kokolailla uusi startti koko rallikauteen, Klemets sanoo.

- Autoon tehty paljon muutoksia. Nyt sen kilpailukyky pitäisi olla parempi. Ajoimme kesäkelillä jo toukokuussa Tallinnassa, ja sieltä saatiin paljon tietoa. Toisaalta ne tulokset ovat hieman ristiriidassa nyt ajettujen testien kanssa, mutta koitetaan saada autoon sopiva kompromissi. Voimansiirrossa on juttuja, jotka vaativat vielä varmistusta ja testaamista. Valkeakoskelta saamme vertailupohjaa, kuski lisää.

SM-rallissa ajetaan lauantaina kahdeksan erikoiskoetta. Klemets saa N-ryhmään mielenkiintoisen kirittäjän, sillä ralliin rakastunut entinen F1-tähti Mika Salo kilpailee ensimmäisessä SM-rallissaan.


Miiro Koivula media@knkracing.com 0400539100 www.knkracing.com
www.akk-motorsport.fi/rallism

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa