Facebook Twitter Email Pinterest

Subaru Challenge

16.06.2005 /

Subaru Challengen kesäkausi käynnistyy Valkeakosken SM-rallissa

Subaru Challenge -kilpailusarja jatkuu kevättauon jälkeen Valkeakosken Waltikka-rallissa tulevana lauantaina. Puolet sarjasta on vielä ajamatta, joten pistetaistelu jatkuu kiivaana.

Koko talvikauden kärkinimi on ollut Petri Lehtovirta, joka on tasaisen varmasti kerännyt pisteitä joka osakilpailusta. Kovia nimiä on kisassa mukana, mutta me olemme ainoina ajaneet joka kisassa maaliin. Kesäkaudelle en ole asettanut kovia tavoitteita. Haastetta on ollut ihan riittävästi totutellessa uuteen autoon ja nelivetoon, kertoo Lehtovirta, mutta jatkaa samaan hengenvetoon: Armisen Teemun kyllä aion pitää takana. Kovin taisto on hänen kanssaan.

Nastolalainen on Challengen johtajana saanut ajaa koko talven siviili-Subarulla. Mukava sillä on ollut ajella, nelivetoisella. Täytyy varmaan kuitenkin ottaa se Waltikkaan varmuudeksi mukaan, jos kärkinimi sattuu vaihtumaan, mies naureskelee. Tasainen kilpailu on ollutkin, sillä johtajalla on kasassa 30 pistettä ja takana niskaan hengittävät 2 pisteen erolla Teemu Arminen (28 pistettä) ja 6 pisteen päässä Jukka Ketomäki (24 pistettä). Neljäntenä sarjassa on Teemu Laatunen 22 pisteellä.

Ruotsin rallissa N-ryhmän voittaneella Jukka Ketomäellä on kova kiri Challengen tuloslistassa ylöspäin: Auto on huollettu tauon aikana hyvään iskuun ja monta osakilpailua on vielä jäljellä. Subaru Challengen johto voi vaihtua jo piankin, myhäilee Ketomäki luottavaisena.

Subaru Challenge 2005 kokonaistilanne:
Petri Lehtovirta 30
Teemu Arminen 28
Jukka Ketomäki 24
Teemu Laatunen 22


www.subaru.fi ja tommimakinen.com

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa