Facebook Twitter Email Pinterest

SM O.K. Auto-rallin tiedote

06.07.2005 / SM O.K. Auto-rallin tiedote

Ensi viikon loppuna ajettava SM O.K. Auto-rallin järjestäjällä, Kouvolan Urheiluautoilijoilla on vahvat perinteet järjestää ralli Kouvolassa ja sen lähikunnissa. Tänä ja ensi vuonna ralli ajetaan SM-osakilpailuna. Seura on harjoitellut SM-rallien järjestämistä aikaisemmin Nuorten SM-rallilla. Nyt kolmatta kertaa O.K. Auto-rallin nimellä järjestettävä kilpailu on tunnettu toistakymmentä vuotta Kouvola-rallin nimellä.

Heinäkuun 16. päivä ajettava ralli on yleisen SM-sarjan viides osakilpailu ja tuo uutta haastetta järjestelyihin, onhan kilpailussa mukana koko kotimaan parhaimmisto. Kotimaan kärkikuljettajien lisäksi on mukana pari kuljettajaa Venäjältä ja formuloista paremmin tunnettu Mika Salo. SM-luokkien lisäksi O.K. Auto-rallissa ajetaan 1400 Trophyn pisteistä, lisäksi yleisen F-ryhmä ja A-juniorit taistelevat maineesta ja kunniasta rallin vaativilla erikoiskokeilla.

SM O.K. Auto-rallin kilpailukeskuksena toimii Kuusankoskella Hotelli Sommelo josta ensimmäinen kilpailijapari starttaa reitille klo 10.01. Maaliin ensimmäisiä odotellaan puoli kuuden maissa. Keskitetty huoltoparkki sijaitsee Touhikotissa. Rallissa ajetaan seitsemän erikoiskoetta joiden yhteispituus on lähes 100 km.


SM-pisteitä jaossa kolmessa luokassa

Rallin SM-sarjassa ajetaan pisteistä kolmessa ryhmässä seuraavanlaisesti; ryhmä N enintään 2000 cc, ryhmä N yli 2000 cc ja ryhmä A yli 1400 cc. Näistä luokista hurjimmat autot ja kuljettajat löytyvät A-ryhmästä. Tästä ryhmästä löytyy puolisen kymmentä WRC-autoa, samanlaista millä ajetaan myös MM-sarjassa. Tässä luokassa johtaa sarjaa Padasjoen Juuso Pykälistö 49 pisteellä, toisena on Valkealan UA:n Jouni Ampuja kolmen pisteen päässä Pykälistöstä. Kolmantena on Kristian Sohlberg jo seitsemän pisteen päässä kärkipaikasta.

Ison N-ryhmän johtopaikkaa pitää hallussaan Karkkilan Juha Salo, jolla on kasassa 54 pistettä, toisena 32 pisteellä on Pieksämäen Jari Ketomäki ja kolmatta sijaa pitää hallussaan Hannu Hotanen.
Enintään 2000 kuutioisten N-ryhmää johtaa Turun Kalle Pinomäki, jolla on 44 pistettä, vain kahden pisteen päässä väijyy Jurvan Marko Mänty, kolmantena on Ville Hautamäki.

1400 Trophy

Melkoisen ylivoimaisessa johdossa 1400 Trophyn A-ryhmässä on Joutsan Markku Marttila, joka johtaa sarjaa 45 pisteellä. Toisena olevalla RDT:n Jukka Saikkosella on kasassa vasta 28 pistettä. Myös Trophyn N-ryhmässä on johtoasema selvä, sillä Mäntsälän Juha Laaksonen johtaa 42 pisteellä. Rallikonkari Riihimäen Jorma Laakso on toisena 30 pisteellä.

Subaru Challenge

SM-sarjan yhteydessä ajetaan Subaru Challenge sarja jonka järjestelyistä vastaa Suomen Subaru ja Tommi Mäkinen Racing. Sarjassa lähdetään Kouvolaan erittäin tasaisissa merkeissä, sillä tasapisteillä johtaa Lahden Petri Lehtovirta ja Riihimäen Teemu Arminen, heillä on nipussa 36 pistettä. Takana väijyy vain kahden pisteen päässä Teemu Laatunen ja Jukka Ketomäki.


Lisätietoja:
Kilpailun johtaja Juha Koskela, 0400 784 725
Kilpailun tiedottaja Arto Sarén, 0400 712 362
www.kouvolanua.fi


Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa