Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo

14.07.2005 /

Rallin SM-sarja näyttäytyy uusissa maisemissa tulevana viikonloppuna. Kauden kuudensista suomenmestaruuspisteistä kamppaillaan Kouvolan lähimaastossa.
N-ryhmän pistejohtaja Juha Salo starttaa kartturinsa Mika Stenbergin kanssa kesäkauden toiseen ralliin luottavaisesti, vaikka Valkeakoskella haastajat pääsivätkin ottamaan voittosijan karkkilalaisilta.

Edellinen kilpailu Valkeakoskella päättyi Toni Klemetsin voittoon. Salo ja Stenberg jäivät voittajasta minimaalisen 0,8 sekunnin päähän. Juha Salo tunnustaa, että parivaljakko kärsi hämäläisillä teillä tekniikan lisäksi ylikunnosta.
- Se, että meillä ei ollut uudessa autossa välitettyä vaihdelaatikkoa, johon oltiin talven aikana jo totuttu, oli yksi tekijä, minkä vuoksi ei oltu omalla tasollamme. Autosta löytyi myös lastentauteja lähinnä voimansiirrossa. Täytyy kuitenkin sanoa, että olin itse ylikunnossa. Ajoimme liikaa testiä, itsevarmuus meni yliyrittämiseksi. Täytyisi olla terveen kriittinen omalle suoritukselleen koko ajan. Nyt kun tämä on opittu, ei samaa virhettä tehdä enää toista kertaa, Salo mietiskelee.

Mitsubishi Ralliart -tiimissä ajavat Salo ja Stenberg ovat Kouvolassa tuntemattoman reitin lisäksi auton tekniikan kannalta uuden haasteen edessä.
Vuokra-autossa talvikaudella ollut suorakytkentälaatikko osoittautui hyväksi ratkaisuksi, joten sellainen on nyt odotettavissa myös Salon Evo 8 MR -versioon.
- Välitetty laatikko on tulossa Italiasta. Olemme siinä uskossa, että saamme sen vielä kisaan mennessä, Salo kertoo.
- Jos uutta vaihdelaatikkoa ei tule, ajamme vakiolaatikolla.
Suorakytkentälaatikosta olisi meille suuri etu, siitä huolimatta vaikka emme sitä ehtisi paljoakaan testaamaan, Stenberg jatkaa.

Salon ja Stenbergin valmistautuminen Kouvolaan on testikilometrien osalta jäänyt vähäiseksi. Valkeakoskella korkattuun Lanceriin on kuitenkin etsitty kuumeisesti parannuksia, ja niitä on löytynytkin erityisesti moottoripuolelle.
Kun kaudesta on ajamatta enää kolme osakilpailua, Salo johtaa N-ryhmän SM-sarjaa 22 pisteellä.
- Hyvillä mielin voin lähteä Kouvolaan. Pistetaulukko näyttää meidän kannaltamme hyvältä. Valkeakosken sijoitus oli pettymys, mutta saimme sieltä silti erittäin hyvää tietoa, mitä voimme hyödyntää loppukaudella, Salo päättää.

Ryhmäjohtajan keltaisilla numerolapuilla matkaan lähtevän kaksikon, Salo - Stenberg, tavoitetta ei tarvitse kysyä. Vain voitto kelpaa.

Tiedotus:
Mari ja Mervi Salonen
GSM 040 577 8748
Fax (02) 565 748
tiedotus@saloracing.net

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa