Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo

14.07.2005 / Juha Salo

Rallin SM-sarja näyttäytyy uusissa maisemissa tulevana viikonloppuna. Kauden kuudensista suomenmestaruuspisteistä kamppaillaan Kouvolan lähimaastossa.
N-ryhmän pistejohtaja Juha Salo starttaa kartturinsa Mika Stenbergin kanssa kesäkauden toiseen ralliin luottavaisesti, vaikka Valkeakoskella haastajat pääsivätkin ottamaan voittosijan karkkilalaisilta.

Edellinen kilpailu Valkeakoskella päättyi Toni Klemetsin voittoon. Salo ja Stenberg jäivät voittajasta minimaalisen 0,8 sekunnin päähän. Juha Salo tunnustaa, että parivaljakko kärsi hämäläisillä teillä tekniikan lisäksi ylikunnosta.
- Se, että meillä ei ollut uudessa autossa välitettyä vaihdelaatikkoa, johon oltiin talven aikana jo totuttu, oli yksi tekijä, minkä vuoksi ei oltu omalla tasollamme. Autosta löytyi myös lastentauteja lähinnä voimansiirrossa. Täytyy kuitenkin sanoa, että olin itse ylikunnossa. Ajoimme liikaa testiä, itsevarmuus meni yliyrittämiseksi. Täytyisi olla terveen kriittinen omalle suoritukselleen koko ajan. Nyt kun tämä on opittu, ei samaa virhettä tehdä enää toista kertaa, Salo mietiskelee.

Mitsubishi Ralliart -tiimissä ajavat Salo ja Stenberg ovat Kouvolassa tuntemattoman reitin lisäksi auton tekniikan kannalta uuden haasteen edessä.
Vuokra-autossa talvikaudella ollut suorakytkentälaatikko osoittautui hyväksi ratkaisuksi, joten sellainen on nyt odotettavissa myös Salon Evo 8 MR -versioon.
- Välitetty laatikko on tulossa Italiasta. Olemme siinä uskossa, että saamme sen vielä kisaan mennessä, Salo kertoo.
- Jos uutta vaihdelaatikkoa ei tule, ajamme vakiolaatikolla.
Suorakytkentälaatikosta olisi meille suuri etu, siitä huolimatta vaikka emme sitä ehtisi paljoakaan testaamaan, Stenberg jatkaa.

Salon ja Stenbergin valmistautuminen Kouvolaan on testikilometrien osalta jäänyt vähäiseksi. Valkeakoskella korkattuun Lanceriin on kuitenkin etsitty kuumeisesti parannuksia, ja niitä on löytynytkin erityisesti moottoripuolelle.
Kun kaudesta on ajamatta enää kolme osakilpailua, Salo johtaa N-ryhmän SM-sarjaa 22 pisteellä.
- Hyvillä mielin voin lähteä Kouvolaan. Pistetaulukko näyttää meidän kannaltamme hyvältä. Valkeakosken sijoitus oli pettymys, mutta saimme sieltä silti erittäin hyvää tietoa, mitä voimme hyödyntää loppukaudella, Salo päättää.

Ryhmäjohtajan keltaisilla numerolapuilla matkaan lähtevän kaksikon, Salo - Stenberg, tavoitetta ei tarvitse kysyä. Vain voitto kelpaa.

Tiedotus:
Mari ja Mervi Salonen
GSM 040 577 8748
Fax (02) 565 748
tiedotus@saloracing.net

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa