Facebook Twitter Email Pinterest

Kosti Katajamäki

08.09.2005 / Kosti Katajamäki

Kosti Katajamäen debyyttikausi WRC-auton ratissa on tarjoamassa parasta mahdollista tulosta. Alajärvinen on voittanut jo kolme SM-osakilpailua ja majailee sarjan yhteispisteissä toisena vain kolme pistettä kärkimies Juuso Pykälistön perässä. Katajamäki ja kartanlukija Timo Alanne kilpailevat Peugeot 206 WRC:llä. Ensi lauantaina ajetaan SM-osakilpailu Uudessakaupungissa.

- Tämän kauden tavoite oli ajaa niin, että kehityskäyrä näyttää koko ajan ylöspäin. Talvella tuli heti jo ensimmäinen pohja-aika ja voitto, ja nyt kesällä vauhti on entisestään parantunut. Aika pian huomattiin, että suomenmestaruudesta puhuminen alkoi tuntua realistiselta, Katajamäki sanoo.

- Uudessakaupungissa on tarkoitus voittaa. Juuson poissaolo on harmi juttu, sillä olisi tietenkin mukavinta hoitaa nämä hommat ajamalla. Toisaalta se ei vaikuta meidän tilanteeseen mitenkään. Pitää vain olla nopein kaikista, olipa viivalla ketä tahansa, hän lisää.

Pykälistö ei osallistu kilpailuun, sillä hän ajaa samanaikaisesti Citroënin WRC-tallin testiä Walesissa.

Uudessakaupungissa Katajamäki ajaa numerolla yksi. Se tarkoittaa, että hän piirtää ajolinjat takana tuleville.

- Ajoimme pari viikkoa sitten VIP-autokeikan nuorten SM-rallissa Alajärvellä. Kotiteillä oli mukava ajaa, ja samalla kokeilimme autossa erilaisia juttuja. Ei siellä tietenkään täysillä ajettu, mutta hyvä fiilis jäi, ja auto tuntui entistä helpommalta ajaa. Kai se sitä kautta on sitten myös nopeampi, Katajamäki puntaroi.

- Uudenkaupungin tiet ovat jotenkin äärimmäisen hankalia ja haastavia. Hyppyjä ei ole, mutta muuten teissä riittää inhottavia koukkuja ja muistaakseni siellä on myös paljon pahoja maakiviä renkaita puhkomassa, Katajamäki miettii.

SM-sarjan Uudenkaupungin ja Hyvinkäällä ajettavan finaalikisan jälkeen Katajamäki ja Alanne kaasuttelevat tällä kaudella vielä kaksi junioreiden MM-osakilpailua Korsikan ja Katalonian asvalttiteillä.

Miiro Koivula
media@kosti.fi
0400539100

http://www.kosti.fi/

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa