Facebook Twitter Email Pinterest

Jouni Ampuja

08.09.2005 / Jouni Ampuja

Jouni Ampuja ilmoittautuu mukaan Uudenkaupungin SM-rallin voittokamppailuun

Ensi viikonloppuna Uudessakaupungissa perinteisesti ajettava kauden toiseksi viimeinen osakilpailu ratkaisee asetelmat kauden päätösosakilpailuun Hyvinkäälle. Kilpailun ralliautoilun Suomen Mestaruudesta tiivistyy.

Tähän kamppailuun ilmoittautuu mukaan 30 vuotias Valkealan UA:ta edustava Jouni Ampuja, joka on pistetaulukossa neljäntenä 13 pistettä sarjaa johtavan Juuso Pykälistön perässä.

- Uudessakaupungissa lähdemme ajamaan voitosta ja tavoitteena on säilyttää asetelmat sellaisena, että viimeisessä osakilpailussa Hyvinkäällä meillä on realistiset mahdollisuudet taistella mestaruudesta, Ampuja valottaa loppukauden taktiikkaa.

Ampuja kävi viime viikonloppuna ajamassa noin 50 kilometriä testiä ja kaikki toimi moitteettomasti. Mikä tärkeintä, auto istui hyvin käteen ja luotto kilpuriin on 100 prosenttinen.

- Kyllä se niin on, kuten vanhat jermut ovat todenneet, että kaiken A ja O on luotto kilpuriin, että sillä voi työntää kilpailussa täysillä. Jos näissä kapinoissa joutuu turhan takia nostelemaan, saa voittokamppailut unohtaa. Meillä on nyt hyvä paketti. Alusta ja voimansiirto on saatu kohdalleen ja kun renkaatkin ovat toimineet hyvin, niin tämä puoli on ainakin kunnossa, Jouni kertoo.

Jouni Ampuja saa vierelleen uuden kartturin. Nyt kyytiin hyppää Jani Vainikka, joka on aiemmin lukenut nuotteja Jani Paasoselle.

- Kävimme Janin kanssa harjoittelemassa nuotitusta viikolla ja kaikki sujui mainiosti. Jani on ammattimies, Jouni toteaa rauhallisena.

Aiemmat SM-rallit Ampujan vierellä istunut Jarmo Lehtinen luotsaa aiempien sopimusten perusteella myös Uutteenkaupunkiin osallistuvaa Mikko Hirvosta.

Kilpailun reitillä on aiemmasta poiketen vain kertaalleen ajettavia erikoiskokeita, kun nykyään SM-ralleissa on totuttu tuplapätkiin. Osa erikoiskokeista on uusia ja jotkut vanhat ajetaan eri suuntaan kuin aiemmin.

- Olen aina tykännyt ajaa Ukissa, sillä täällä on aina todella vauhdikkaat erikoiskokeet. Saa tulla tien täydeltä, mutta toisaalta tarkkana pitää olla, Jouni muistuttaa.

- Annoimme Kouvolan keskeytyksen myötä liikaa tasoitusta pistetaulukossa ja nyt on oikeasti pärjättävä, jotta meillä on saumoja viimeisessä osakilpailussa taistella mestaruudesta. Vaikka Pykälistön Juuso ei ajakaan täällä, antavat Kosti Katajamäki ja Kristian Sohlberg varmasti täyden vastuksen. Ei tässä voi laskeskella muiden poisjääntien tai keskeytysten varaan yhtään mitään. Alusta asti pitää vetää ihan täyttä. Hoidetaan homma omalta osaltamme mahdollisimman hyvin ja katsotaan minne se riittää kauden päätteeksi, Jouni Ampuja toteaa päättäväisenä.

Teksti: Timo Rintakoski

http://www.jouniampuja.com/

http://www.moottorimaailma.com/

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa