Facebook Twitter Email Pinterest

Sami Uuskoski

08.09.2005 /

Kokemuksen hankkiminen Uuskosken mielessä Uudenkaupungin SM-rallissa

Kauden 2005 toiseksi viimeinen rallin yleisen luokan SM-osakilpailu ajetaan perinteisillä Varsinais-Suomen teillä. Uudenkaupungin ympäristö on yhtäjaksoisesti isännöinyt rallin SM-osakilpailua vuodesta 1998 saakka.

Reitin kokonaispituus tänä vuonna on n. 250 km, joista erikoiskokeitakin mukavat 93 kilometriä. Lähtö tapahtuu kaupungin keskustasta lauantaina klo 10 ja maalissa juhlitaan voittajaa klo 17 aikoihin. Huollossa kilpailijat käyvät kahdesti päivän aikana jäähallin piha-alueella.

Sami Uuskosken kausi on sujunut mainiosti. Rallisprinteissä nuorukainen on takonut upeita tuloksia, mutta ralleissa riittää vielä opeteltavaa. Samanlainen taktiikka on myös Uudenkaupungin kilpailussa.

- Eiköhän rallitkin ala kohta onnistua, kun saan kilometrejä ajettua. Maaliin tulo on jälleen tavoitteena, onhan tämä vasta ensimmäinen vuoteni, kun ajan rallia, muistuttaa Sami.

Vanha kunnon sotaratsu, Toyota Celica Turbo 4wd hyökkää "Ukin" reitille numerolla 94, viidentenä autona A-junioreissa. Vauhdikkaat tiet odottavat sekä kuskia että autoa.

- Kaikki tietyypit sopivat minulle, mutta iso tie parhaiten. Siinä niitä eroja juuri tuleekin, kun toinen nostaa ja toinen menee täysillä. Tiet ovat tuttuja toisille, mutta viime lauantain AKK:n leiri antoi myös paljon oppia, etenkin nuotittamiseen liittyvissä asioissa. Käyn vielä tällä viikolla ajamassa nuotitusharjoituksia pari-kolme kertaa, tuumaili Sami.

teksti: Miika Wuorela

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Jani Salo 88 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Juuso Metsälä / Matti Kangas 37 pistettä KeurUA (R5)
4. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 37 pistettä MäntsMK (R5)
5. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 36 pistettä SaarUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa