Facebook Twitter Email Pinterest

Kristian Sohlberg

12.09.2005 /

Kristian Sohlberg siirtyi rallin SM-sarjan A-ryhmän yhteispisteissä toiseksi, kun kaudesta on ajamatta enää yksi osakilpailu. Tasaisen nopeaa ja varmaa työtä Mitsubishi Lancer WRC step2-autolla tehnyt Sohlberg sijoittui Uudenkaupungin SM-rallin tiukassa sekuntitaistelussa kolmanneksi.
Erot seitsemän erikoiskokeen ja reilun 93 pikataivalkilometrin kisassa jäivät pieniksi. Voiton vei jo kauden neljännen ykkössijansa Peugeotilla ajanut ja samalla vahvan kiinnityksen Suomen mestaruuteen ottanut Kosti Katajamäki. Jouni Ampuja jäi hänestä Fordillaan 1,7 ja Sohlberg 4,4 sekuntia.
SM-sarjan ulkopuolella Toyotalla ajava Jari-Matti Latvala ja kokenut Ford-kuski Jarmo Mikkonen tulivat edelleen tiukassa tuntumassa: erot kärkeen vain 4,5 ja 5,7 sekuntia.

Rallia parhaimmillaan

Uudenkaupungin rallin ratkaisu kulminoitui kisan viimeiselle ja samalla pisimmälle, 24 kilometrin mittaiselle erikoiskokeelle, jonne lähdettiin Katajamäen johdossa. Ampuja oli jäänyt siinä vaiheessa Katajamäestä 1,1, Sohlberg 3,1, Latvala 4,6 ja Mikkonen 8,8 sekuntia.
Mikkonen takoi pohjat, mutta Katajamäki ei antanut yllättää itseään. Kärkiviisikko pysyi tiiviissä nipussa loppuun asti.
- Tiukkaa ja makeaa taistelua koko päivä. Juuri tällaista ralli on parhaimmillaan, painotti neljän erikoiskokeen jälkeen kisaa johtanut Sohlberg.
Sohlberg teki sen, mihin Mitsubishillä pystyi. Kello ei kuitenkaan pitänyt vauhdista vajaan neljän kilometrin asfalttierikoiskokeella, jossa kirkkonummelainen jäi pohjista 4,1 sekuntia.
- Samoin pienillä ja irtosoran peittämillä teillä tällä autolla alkaa olla vaikea pysyä kärjen vauhdissa, myönsi Sohlberg.
Sohlbergin kartanlukijaksi Uuteenkaupunkiin palannut Kaj Lindström antoi täyden tunnustuksen kuljettajansa suoritukselle.
- Krisse ajoi koko päivän hyvin. Ainahan sillä asfalttipätkillä ja rengasvalinnoilla voisi jäädä jossittelemaan, mutta se on sittenkin aivan turhaa, totesi kokenut Lindström

Hopea on kolmen kauppa

Katajamäki johtaa SM-sarjaa seitsemän osakilpailun jälkeen 71 pisteellä. Ainoana A-ryhmän kuljettajana jokaisesta kisasta pisteitä noukkineella Sohlbergilla on koossa 64,5, Citroenin MM-tiimin testikiireiden takia Ugin kisan väliin jättäneellä Juuso Pykälistöllä 59 ja Ampujalla 58 arvopistettä.
Kauden viimeisessä, Hyvinkään ja Riihimäen ympäristössä lokakuun alussa ajettavassa osakilpailussa on tarjolla korotetut pisteet. Mitaleista käydään vielä tulinen taistelu, vaikka Katajamäkeä on enää ajamalla vaikea kukistaa. Hänelle riittää Riihimäeltä neljäs sija mestaruuden sinetiksi.
Päätöskisassa voittajan tilille kilahtaa 24, kakkoselle 20 ja kolmannella 16 pistettä.
- Minulta tiputetaan lopullisista pisteistä vielä tämän kauden huonoin sijoitus, eli tässä vaiheessa Arctic-rallin ensimmäisen päivän 6,5 pinnaa pois. Käytännössä se tietää sitä, että käyn hopeasta taistelua Pykälistöä ja Ampujaa vastaan.
- Päätöskisassa ei tarvitse turhia taktikoida: kolmikon nopein kuittaa kaudesta SM-hopeaa ja yksi meistä jää mitalien ulkopuolelle, vahvistaa Kristian Sohlberg.

Lisätietoja:
Mika Sohlberg
GSM +358 40 9030 555
e-mail: mika.sohlberg@honkaplayboys.com

Kari Aho
GSM +358 50 3017 595
e-mail: kari.aho7@luukku.com

http://www.kristiansohlberg.com/

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa