Facebook Twitter Email Pinterest

Jouni Ampuja

29.09.2005 / Jouni Ampuja

Vanha fraasi "yritetään loppuun asti" henkilöityy mitä parhaimmalla tavalla ison A-ryhmän pistetaulukossa neljättä sijaa hallussaan pitävään Jouni Ampujaan. Vaikka eroa SM-sarjaa johtavaan Kosti Katajamäkeen on jo 13 pistettä, ei Ampuja nosta käsiään pystyyn. Tulevana viikonloppuna Hyvinkäällä on jaossa korotetut pisteet ja voittajalle on tarjolla 24 pistettä, joita 30 vuotias kouvolalainen lähtee ankarasti tavoittelemaan.

- Mitään ei ole vielä ratkaistu ja loppuun asti tässä taistellaan. Se on tietysti selvää, että Kostilla on aika reilu etumatka. Ja se, että me voitettaisiin Suomen mestaruus, vaatisi häneltä jonkin sortin epäonnistumista, Ampuja myöntää.

- Emme kuitenkaan lähde kyttäilemään muiden mahdollisia epäonnistumisia, vaan keskitymme tekemään omat asiamme niin hyvin, että voimme taistella Valvoline rallin voitosta. Katsotaan sitten sunnuntaina maalissa mihin sen hetkinen tulos loppupisteissä riittää, hän jatkaa.

Kilpailu ison A-ryhmän mitaleista on poikkeuksellisen kovaa, sillä Ampuja ja Katajamäen väliin pistetaulukossa mahtuvat Kristian Sohlberg ja Juuso Pykälistö, joilla on vielä varmasti sanansa sanottavana korkeimpia SM-pisteitä ja mitaleja jaettaessa. Tosin ennakkotietojen mukaan Pykälistö olisi perunut osanottonsa kauden päätökseen.

- Ei Hyvinkäällä voi olla mitään muuta taktiikkaa kuin täysillä ensimetreistä lähtien. Meillä on auto nyt niin hyvässä iskussa ja säädöissä kuin se vain voi olla. Lisäksi käytössämme olevat renkaat ovat toimineet moitteettomasti, joten teknisesti kaikki on kunnossa. Loppu onkin sitten kiinni ratin ja penkin välistä, Jouni kertoo.

Kilpailu Valvoline rallin voitosta tulee varmasti olemaan todella kova. Heti ensimetreistä lähtien kuljettajien tulee ajaa täysillä, sillä esimerkiksi edellisessä SM-osakilpailussa Uudessakaupungissa kärkiviisikko mahtui 5,7 sekunnin sisälle. Varmisteluihin ei ole varaa. Odotettavissa onkin ennenäkemätön kamppailu ja rallin SM-sarja saa arvoisena päätöksen.

Teksti: Timo Rintakoski

http://www.jouniampuja.com/

http://www.moottorimaailma.com/

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa