Facebook Twitter Email Pinterest

Toni Klemets

02.10.2005 /

Rallin SM-sarjan päätösosakilpailu Hyvinkäällä päättyi Toni Klemetsin osalta keskeytykseen. Turkulainen kamppaili kartanlukijansa Panu Plosilan kanssa hienosti ison N-ryhmän kärkipaikoista Subarullaan, mutta ulosajo viidennellä erikoiskokeella päätti hyvin alkaneen kilpailun. Sitä ennen Klemets kärsi rengasrikon, joka heitti hänet ryhmän kolmospaikalta.

- Yritin ottaa sitä rengasrikossa mennyttä aikaa takaisin, ja lopputuloksena oli sitten aika kovavauhtinen ulosajo. Auto osui vasen etukulma edellä vastapenkkaan ja pyörä taittui alle. Itsekin loukkasin vähän kylkeä ja kävin varmuuden vuoksi kuvauttamassa sen. Onneksi vahingot jäivät vain autoon. Kylkiluita ei ollut poikki, Klemets kertoi.

Klemetsin SM-kauteen mahtui hyviä ja huonoja hetkiä. Vuoden kohokohta tuli kesäkauden avanneessa Valkeakosken osakilpailussa, jossa hän ajoi voittajaksi. SM-sarjan yhteispisteissä sijoitukseksi muodostui kymmenes. N-ryhmän suomenmestariksi ajoi Juha Salo.

- Onneksi se voitto on siellä valopilkkuna. Muuten tavoitteet eivät täyttyneet. Taistelimme alkukaudesta auton kanssa ja sen jälkeen päätimme yrittää vain kovia erikoiskoeaikoja vaikka siinä olikin riski, ettei maalia välttämättä näe. Sarjan kannalta olisi tietysti järkevämpää ajaa varmasti maaliin. Nyt korjataan vehkeet, nuollaan haavat ja lähdetään ensi vuonna yrittämään uudestaan, Klemets summasi.

Miiro Koivula
media@knkracing.com
0400539100

www.knkracing.com
www.akk-motorsport.fi/rallism

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa