Facebook Twitter Email Pinterest

Kosti Katajamäki

02.10.2005 /

Kosti Katajamäki valloitti rallin ison A-ryhmän suomenmestaruuden sunnuntaina Hyvinkäällä. Vasta ensimmäistä kauttaan WRC-autolla ajava Katajamäki kaasutteli neljä osakilpailuvoittoa ja kruunasi kautensa SM-tittelillä. Hän ja kartanlukija Timo Alanne sijoittuvat Peugeot 206 WRC:llään päätöskilpailussa ison A-ryhmän toiseksi ja se riitti mestaruuteen. Yleiskilpailussa kaksikko jäi 27 sekuntia voittaneesta Jouni Ampujasta.

- Tämä oli kauden tavoitteemme ja nyt tavoite on täytetty. Vaikka voitosta on koko ajan puhuttu, niin on tämä määrätyllä tavalla kuitenkin positiivinen yllätys. Koko kausi sujui hyvin. Nyt katsotaan taas eteenpäin. Mutta sen tiedän, että vauhdin pitää vielä nousta kun lähdetään isommille tantereille, iloinen Katajamäki jutusteli.

Helpolla suomenmestaruus ei tullut. Kilpailun avauspäivänä lauantaina Katajamäen auto piiputti ja sijoitus alkoi uhkaavasti pudota. Hän olisi tarvinnut neljännen sijan mestaruuteen ja sen hän piti ongelmiastaan huolimatta. Huolto teki jälleen asiantuntevaa työtä ja ajokki saatiin kuntoon. Kahdelle viimeiselle erikoiskokeelle Katajamäki teki nopeimmat ajat.

- Oireet olivat turbopuolella. Mutta onhan tämä mestaruus nyt uskomaton juttu niiden ongelmien jälkeen. Lauantaina näytti pahalta, mutta pojat laittoivat auton toimimaan ja loppu tultiin ongelmitta, Katajamäki sanoi.

Katajamäki on rallin kaksinkertaisen maailmanmestarin Marcus Grönholmin suojatti. Sunnuntai oli kaksikolle täydellinen, sillä Grönholm juhli Japanin MM-rallin voittoa.

- SM-sarja meni Kostilta hienosti. Hän oli heti vauhdissa kauden alussa ilman suurempia testikilometrejä. Lisäksi hän ajoi kauden läpi lähes virheettä. Luulen, ettei poika ole vielä hakenut edes niitä rajojaan. Olen erittäin tyytyväinen, Grönholm kiitteli suojattiaan.

Katajamäen kausi ei lopu tähän. Hän ajaa vielä kaksi junioreiden MM-sarjan osakilpailua: Korsikan ja Katalonian asvalttirallit.

Miiro Koivula
media@kosti.fi
0400539100
www.kosti.fi

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa