Facebook Twitter Email Pinterest

Kosti Katajamäki

02.10.2005 / Kosti Katajamäki

Kosti Katajamäki valloitti rallin ison A-ryhmän suomenmestaruuden sunnuntaina Hyvinkäällä. Vasta ensimmäistä kauttaan WRC-autolla ajava Katajamäki kaasutteli neljä osakilpailuvoittoa ja kruunasi kautensa SM-tittelillä. Hän ja kartanlukija Timo Alanne sijoittuvat Peugeot 206 WRC:llään päätöskilpailussa ison A-ryhmän toiseksi ja se riitti mestaruuteen. Yleiskilpailussa kaksikko jäi 27 sekuntia voittaneesta Jouni Ampujasta.

- Tämä oli kauden tavoitteemme ja nyt tavoite on täytetty. Vaikka voitosta on koko ajan puhuttu, niin on tämä määrätyllä tavalla kuitenkin positiivinen yllätys. Koko kausi sujui hyvin. Nyt katsotaan taas eteenpäin. Mutta sen tiedän, että vauhdin pitää vielä nousta kun lähdetään isommille tantereille, iloinen Katajamäki jutusteli.

Helpolla suomenmestaruus ei tullut. Kilpailun avauspäivänä lauantaina Katajamäen auto piiputti ja sijoitus alkoi uhkaavasti pudota. Hän olisi tarvinnut neljännen sijan mestaruuteen ja sen hän piti ongelmiastaan huolimatta. Huolto teki jälleen asiantuntevaa työtä ja ajokki saatiin kuntoon. Kahdelle viimeiselle erikoiskokeelle Katajamäki teki nopeimmat ajat.

- Oireet olivat turbopuolella. Mutta onhan tämä mestaruus nyt uskomaton juttu niiden ongelmien jälkeen. Lauantaina näytti pahalta, mutta pojat laittoivat auton toimimaan ja loppu tultiin ongelmitta, Katajamäki sanoi.

Katajamäki on rallin kaksinkertaisen maailmanmestarin Marcus Grönholmin suojatti. Sunnuntai oli kaksikolle täydellinen, sillä Grönholm juhli Japanin MM-rallin voittoa.

- SM-sarja meni Kostilta hienosti. Hän oli heti vauhdissa kauden alussa ilman suurempia testikilometrejä. Lisäksi hän ajoi kauden läpi lähes virheettä. Luulen, ettei poika ole vielä hakenut edes niitä rajojaan. Olen erittäin tyytyväinen, Grönholm kiitteli suojattiaan.

Katajamäen kausi ei lopu tähän. Hän ajaa vielä kaksi junioreiden MM-sarjan osakilpailua: Korsikan ja Katalonian asvalttirallit.

Miiro Koivula
media@kosti.fi
0400539100
www.kosti.fi

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa