Facebook Twitter Email Pinterest

Jouni Ampuija

03.10.2005 / Jouni Ampuija

Kakkonen on ykkönen - Jouni Ampuja SM-rallin voittoon Hyvinkäällä

Ikuisen kakkosen mainetta kantanut Jouni Ampuja karisti taakan harteiltaan sunnuntaina iltapäivällä päättyneessä kaksipäiväisessä SM Valvoline rallissa Hyvinkäällä. 30 vuotias Kouvolalainen nappasi uransa ensimmäisen SM-rallin yleiskilpailuvoiton värikkäiden vaiheiden jälkeen.

- Fiilis oli aika lamaannuttava, kun kesken kovimman voittokamppailun ajoin kiveen ja auton vasen eturengas hajosi, Ampuja kertaa tunnelmia kahdeksannella erikoiskokeella.

- Nilkuttaessamme pätkää eteenpäin näimme Mikkosen Jarmon tiensivussa konepelti pystyssä, niin päätimme jatkaa ja taistella loppuun asti, hän jatkaa.

Sinnikkyys palkittiin uran ensimmäisellä SM-rallin yleiskilpailuvoitolla.

Ampuja valmistautui kilpailuun erityisellä huolellisuudella ja etenkin ennakkotutustumiseen syvennyttiin tarkasti.

- Kolmannelle erikoiskokeelle nuotista tuli ehkä hiukan liian piiskaava, eikä sen mukaan oikeasti voinut kaikkia paikkoja ajaa. Luotto kärsi hiukan ja Mikkosen Jamppa pisti meitä heti päihin viidellä sekunnilla. Muutoin lauantai sujui suhteellisen hyvin, ei isompia ajovirheitä eikä teknisiä murheita. Ainoastaan kolmella ensimmäisellä erikoiskokeella oli hiukan väärä rengasvalinta, irtosora vaivasi aika pahasti, Jouni kertaa lauantain tilanteita.

Sunnuntaina Ampujan tavoitteena oli ottaa 7,8 sekunnin kaula Mikkoseen kiinni ja ajaa hänestä ohitse. Avauserikoiskoe meni suunnitelmien mukaan ja ero Mikkoseen kaventui 2,6 sekunnilla.

Kilpailun pisin erikoiskoe, vaativa 26 kilometrin mittainen pätkä ratkaisi kilpailun. Mikkosen autosta hajosi kytkin ja Ampuja ajoi kiveen menettäen aikaa hiukan vajaa kaksi minuuttia.

- Alku lähti tulemaan todella hienosti, mutta sitten noin puolenvälin paikkeilla pienellä tiellä oli kivi linjalla ja sitten kolahti. Onneksi siinä ei hajonnut muuta kuin rengas ja kolistelimme lopulta pelkällä vanteella pätkän maaliin. Kokosimme itsemme ja pystyimme ajamaan kaksi viimeistä erikoiskoetta virheittä, Ampuja summaa sunnuntain tapahtumia.

Jouni Ampuja kartturinsa Jani Vainikan kanssa nappasi voiton 20 sekunnin erolla Jarkko Miettiseen. Kolmanneksi tullut Kosti Katajamäki varmisti samalla itselleen Suomen Mestaruuden. SM-pisteissä Ampuja nousi neljänneltä sijalta lopulta toiseksi.

- Tämä taisi olla kauden erikoisin kilpailu. Lähes kaikilla mitaleista ajaneista oli jonkin sortin ongelmia. Hyvä fiilis tästä kuitenkin jäi. Voitto on aina voitto. Kostille onnittelut kultamitaleista, ne menivät oikeaan ositteeseen, sillä hän kuitenkin nappasi kauden aikana eniten voittoja, tyytyväinen hopeamitalisti korostaa.

- Olemme ajaneet tällä Ford Focus WRC:llä kaksi kautta, emmekä kertaakaan ole keskeyttäneet tekniseen vikaan, mikä on jo sinällään yksityisteamille hurjan hyvä savutus. Pystymme tekemään jo aika hyvin valintoja ja auton säädöissä on todella harvoin ongelmia. Kova työnteko kantaa hedelmää, Ampuja kiittelee asiansaosaavaa teamiaan

Tulevaisuuden suunnitelmista Jouni Ampuja ei paljasta muuta kuin, että jossain ajetaan rallia. Sarja ja kalusto ovat vielä avoinna.

Teksti: Timo Rintakoski

http://www.jouniampuja.com/


Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa