Facebook Twitter Email Pinterest

Juho Hänninen

13.01.2006 /

Ralliautoilun kansalliseen kärkikaartiin sekä lajin kotimaisen kattojärjestön AKK-Motorsportin rallivalmennusryhmään kuuluva Juho Hänninen suuntaa katseensa ja tavoitteensa alkavalla kaudella kotoisen SM-sarjan lisäksi rallin MM-sarjaan. Punkaharjun Vaaran kylältä kotoisin oleva 25-vuotias rallilupaus starttaa ainakin kahteen MM-ralliin sekä lähtee kirkastamaan viime kaudella hankittua ison N-ryhmän SM-hopeaa kullaksi suomalaisen ammattilaistiimin tuella. Hännisen sekä hänen kartanlukijansa Marko Sallisen työkaluksi valmistuu salolaisen Rally Rent Europen (RRE) tehtaalla Mitsubishin viimeisin evoluutio Evo9 nelivetoisesta Lancer-mallista. Auto kuuluu ryhmään N.

Juhon taustalla vaikuttavat AKK-Motorsportin päärallivalmentaja, Tommi Mäkisen kartanlukijana kaksi rallin maailmanmestaruutta voittanut, Risto Mannisenmäki sekä mm. Mitsubishin MM-rallitiimissä vuosia työskennellyt arvostettu testikuljettajaLasse Lampi.

- Riston ja Lassen panos urani kehitykseen on merkittävä. Ajoin viime kauden kolme viimeistä rallia RRE:n kalustolla, jonka tiimipäällikkönä Lampi toimii, ja ero omaan kalustooni oli kaikilta osin merkittävä. Myös Lammen panos auton säätöjen etsimisessä korostui: se mitä autooni halusin, Lasse neuvoi miten ne saatiin aikaiseksi, Juho toteaa.

- Esimerkiksi viime syksynä säädimme Saarijärven testeissä keskilukkoa. Lasse totesi, että "testitiellä on vain kolme kohtaa, johon pitää jarruttaa". Ajoin tien ja totesin, että "jarrutuspaikkoja on enemmän.". Muutimme auton keskilukkoa Lassen ohjeiden mukaisesti, jonka jälkeen jarrutuskohtia oli vain ne kolme, Juho naurahtaa.

Vaikka Juholla ei ole ensi viikolla valmistuvasta uudesta autosta vielä ajokokemusta niin hän uskoo, että se on kilpailukykyinen.

- Rallin SM-sarjassa minulla ei ole muuta tavoitetta kuin kirkastaa isossa N-ryhmässä SM-hopea kullaksi. Hallitsevan mestarin Juha Salon haastaminen on kova projekti, mutta sitä lähdetään tosissaan tekemään.

Juho ja Marko hakevat alkavalla kaudella menestystä ja arvokasta kokemusta ensimmäistä kertaa myös rallin MM-sarjasta. Kalenteriin on tällä hetkellä merkitty kaksi MM-osakilpailua.

- Virityksiä on useampaankin MM-osakilpailuun, mutta SM-sarjan ohella täysin varmoja MM-startteja ovat tällä hetkellä Ruotsin ja Suomen MM-rallit. Vaikka en ole aikaisemmin kilpaillut MM-tasolla niin tarkoitukseni ei ole matkustaa paikanpäälle turistiksi vaan ajamaan N-ryhmän kärkiajoista ja -sijoituksista.

Myös Lasse Lampi uskoo Juhon menestymismahdollisuuksiin niin SM- kuin myös MM-tasolla.

- Juho on erittäin lahjakas ja moderni kuljettaja, joka ei turhia revi ratissa vaan antaa auton tehdä työt niin kuin tänä päivänä pitääkin, Lampi toteaa punkaharjulaisesta.


Juho Hännisen kilpailukalenteri 2006:

27.-28.1. SM-Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3.-5.2. MM-Ruotsin ralli, Karlstad
18.2. SM Vaakuna-ralli, Mikkeli
11.3. SM Peurunka-ralli, Laukaa
10.6. SM-Waltikka-ralli, Valkeakoski
8.7. SM O.K. Auto-ralli, Kuusankoski
17.-20.8. MM-Neste Ralli, Jyväskylä
9.9. SM Uusikaupunkiralli, Uusikaupunki
30.9.-1.10. SM Valvoline-ralli, Hyvinkää

Kuka?

Juho Hänninen
Ikä: 25
Asuinpaikka: Punkaharju
Saavutukset: Vuonna 2004 pienen N-ryhmän suomenmestari, vuonna 2005 ison N-ryhmän SM-hopeaa. AKK-Motorsportin rallivalmennusryhmän jäsen.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 34 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Juha Salo / Mikko Markkula 25 pistettä Karkkilan UA (R5)
3. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 20 pistettä NHD (R5)
4. Juuso Metsälä / Matti Kangas 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 13 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa