Facebook Twitter Email Pinterest

Jani Salomaa

13.01.2006 /

Jani Salomaan tiimissä on paiskittu hommia ympäripyöreitä päiviä, tähtäimessä menestyä jälleen tulevalla rallikaudella. Tuntumaa lumikeliin on jo haettu joulukuussa ajetuista kahdesta rallista sekä viime viikonlopun Riihimäki-rallin VIP-keikasta, jossa Salomaa kyyditsi Riihimäen UA: sekä omia yhteistyökumppaneitaan.

Ajohanskat laitetaan tänä vuonna ensi kertaa tosimielessä käteen ensi launtaina ajettavassa Vanajanlinna-rallissa. Mukana on monen eri SM-luokan parhaimmistoa, joten pieni ennakkovertailun mahdollisuus on olemassa.

- Olemme tehneet todella paljon töitä tallilla auton kanssa, joten on kiva päästä jälleen ajamaan. Systeemi tällä kaudella on muutoin samanlainen; Lappalaisen Mikon kanssa ajamme ja pääpaino on menestyä rallin SM-sarjassa.

Tammikuu on kiireistä aikaa monessakin rallitiimissä. Talven kohokohta, Tunturiralli ajetaan loppukuusta, joten auton ja kuljettajien on oltava iskussa.

- Tarkoitus on treenata ja opetella taas ajamaan lumella ja piikkipyörillä. Vanajanlinna-ralli on ensimmäinen tämän talven kunnon kisa, jossa ajetaan nuotista. Vauhtia pitäisi hakea, sillä mukana on myös meidän luokan SM-kärkeä. Kisan jälkeen on vain kaksi viikkoa väliä
ennen Tunturirallia. Siellä on oltava koneet kunnossa, koska kyse on pitkästä ja rankasta kisasta, ennakoi Salomaa.

Vanajanlinna-ralli ajetaan lauantaina 14.1. Hämeenlinnan ympäristössä. Jani Salomaa - Mikko Lappalainen -kaksikko starttaa reitille numerolla 76.

SALOMAA-Racing tiedotus/Miika Wuorela

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Pasi Kilpeläinen 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa