Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo

24.01.2006 / Juha Salo

Rovaniemen SM-avauksesta Norjan ralliin

Arctic Lapland Rally saa tulevana perjantaina korkata Rallin SM-sarjan avatuksi. Luvassa on jälleen kahdeksan kilpailun verran suomalaista rallitaistelua parhaimmillaan. Ison N-ryhmän mestaruudesta tullaan käymään viime vuosiakin tasaisempi vääntö. Ryhmän triplamestaripari Juha Salo ja kartanlukija Mika Stenberg ovat valmiita ottamaan vastaan tukun vahvoja haastajia. SM-avauksen jälkeen kaksikko suuntaa Norjan ralliin.

Mitsubishin maahantuojan tallissa ajava Salo ei ole tinkinyt odotuksistaan alkavalle kaudelle.

- Mestaruus on tietysti se, mihin pyritään. Mutta tavoitteena on myös kehittää itseään nopeammaksi ja sitä kautta saada eroa muihin kasvatetuksi.

Tasainen kausi pitää pystyä ajamaan, joten sellaista romahdusta ei saa tulla kuin viime kesänä, Salo miettii uuden kauden kynnyksellä.

Vaikka hallitsevan mestarin päänahka on haluttu, Salo ja Stenberg eivät suostu ottamaan siitä ylimääräisiä paineita.

- Sen eteen on taas tehty töitä, että kunnossa ollaan. Muutkin saavat tehdä hommia tahoillaan meidän kiinniottamiseksi.

Karkkilan rallitallilla on muutettu viime kauden ajokki Mitsubishin tuoreimmaksi kehitysversioksi. Lancer EVO 9:n toimivuudesta saatiin esimakua reilu viikko sitten ajetussa Vanajanlinna Rallissa, jossa Salo ja Stenberg ajoivat ryhmävoiton lisäksi yleiskilpailun kakkoseksi.

- Oli meille poikkeuksellista, että pääsimme ajamaan kilpailun jo ennen SM-kauden alkua. Auton testin kannalta se oli hyvä juttu, sillä monta asiaa olisi saattanut jäädä huomaamatta ennen Rovaniemeä, Juha sanoo.

- Alla on hyvä auto, josta löytyy potentiaalia. Kun saadaan kaikki osatekijät sataprosenttiseen kuntoon, niin tulosta syntyy varmasti. Tämän viikon aikana hiotaan vielä viimeisiä pikkujuttuja.

Salolle ja Stenbergille menestyminen Rovaniemellä on mestaruuden lisäksi tärkeä tavoite, mutta ollut tunnetusti kiven takana.

- Tunturi on ollut kilpailu, johon on useasti jouduttu lähtemään suhteellisen pienellä valmistautumisella. Mystisiä ongelmia on riittänyt epäonnen lisäksi. Viime vuonna olimme jo lähellä haavetta ensimmäisen päivän voitolla, mutta toinen päättyi keskeytykseen, Salo kertaa.

Miten voittoa Lapin lumilta lähdetään perjantaina hakemaan, siinä Salon vanha tuttu linja pitää tälläkin kertaa.

- Kärkeen ja karkuun!

Rovaniemen SM-avauksen jälkeen Salon ja Stenbergin kisaohjelmassa on helmikuun toisena viikonloppuna ajettava Norjan Ralli.

- Oli osittain aikataulullinen kysymys, miksi valitsimme Norjan Ruotsin rallin sijaan. Mutta myös, koska Ruotsi ei ole N-ryhmän MM-osakilpailu, se vei omalta osaltani hohdon pois. Norja on uusi haaste ja koen sen mielenkiintoiseksi, sillä maa hakee MM-rallia, Salo valottaa.

- Haemme sieltä tietysti myös lisävauhtia jäljellä olevaan talvikauteen.

Mikään testikisa se ei kuitenkaan tule olemaan vaan totista kilvanajoa.

Tarkoitus on tietysti myös nähdä, mihin vieraassa ympäristössä pystyy ja voisin kuvitella, että ännäläisellä olisi mahdollisuus menestyä siellä myös yleiskilpailussa.

Tiedotus:
Mari ja Mervi Salonen
GSM 040 577 8748
Fax (02) 565 748
tiedotus@saloracing.net

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa