Facebook Twitter Email Pinterest

Juho Hänninen

27.01.2006 / Juho Hänninen

"Uusi Mitsubishi Lancer Evo9 on askel eteenpäin"

Ison N-ryhmän SM-kultajahtiin lähtevä Juho Hänninen testasi Mitsubishin uusinta N-ryhmän Lancer Evo9 -ralliautoa vielä kilpailua edeltävänä päivänä Rovaniemen maalaiskunnassa. Juho ajoi reilut 50 testikilometriä Saarijärvellä viikkoa ennen Napapiirillä ajettavaa SM-ralliavausta, mutta viimeistelytesteissä hän vain kokeili, että kaikki toimii.

Lähtönumerolla 9 kilpailuun starttaava Hänninen on valmis SM-avaukseen. Miehistö on kunnossa eikä reitissäkään ole valittamista.

- Auto tuntui testeissä hyvältä, joten starttaan kisaan luottavaisin mielin. Uusi auto on selvä kehitysaskel eteenpäin.

Rovaniemen ympäristössä satoi kilpailua edeltäneinä öinä lunta, joten erikoiskokeet ovat lumiset ja todella nopeassa kunnossa. Tiellä on myös ns. pöperölunta, joten tarkkana saa olla, ettei virheitä tapahdu, Juho totesi viimeistelytestinsä jälkeen.

Juho kertoo lähtevänsä ajamaan omaa kisaansa. Pahin vastustaja, hallitseva mestari Juha Salo, ilmoitti ajavansa "kärkeen ja karkuun".

- Hyvä taktiikka Juhalla. Kannassa ollaan, Juho lupaa, mutta samalla muistuttaa, että kauden ensimmäisestä kilpailusta myös SM-pisteiden merkitys on oleellinen. Pisteitä kun jaetaan kaksipäiväisen kilpailun molemmilta kilpailupäiviltä.

- Hulluttelemaan en lähde, mutta voittoa tietysti yritetään, sillä seuraava starttini Ruotsin MM-ralli ajetaan jo viikon kuluttua, Juho muistutti.

Rallin kaksinkertainen maailmanmestari ja AKK-Motorsportin rallivalmentaja Risto Mannisenmäki istui Juhon nuotitusauton takapenkillä ja seurasi, että nuotitus sujui suunnitelmien mukaisesti.

- Muutama kommentti Ristolta tuli lähinnä siitä, miten muutamat paikat olisi nuotteihin kuvattava niin että ne tulevat varmasti oikein.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa