Facebook Twitter Email Pinterest

Jukka Ketomäki

27.01.2006 / Jukka Ketomäki

Jukka Ketomäki käynnistää tämän vuoden rallit lapissa ajettavalla Arctic Lapland Rallylla. Vaativa kilpailu on Ylistarolaisen suosikkiralleja, joten luvassa on kovaa vauhtia ja tiukkoja tilanteita.

- Minimitavoite on menestyä paremmin kuin viime vuonna. Silloin auto oli uusi ja testaaminen jäi vähiin, lisäksi olimme osallisena pätkällä sattuneessa kolarissa, Ketomäki puistelee päätään.

Uusi vuosi tuo mukanaan uusia haasteita ja kaikki alkaa nollatilanteesta, kun SM-pisteistä aletaan taistella.

-Lähdemme kauteen uusitulla N-ryhmän Subarulla. Auto on päivitetty 2006-malliseksi ja testien perusteella se tuntuu hyvältä, joten kyllä me voitosta lähdemme ajamaan, Jukka kertoo.

Arctic Lapland Rallyn reitti on kokenut pieniä muutoksia. Mukaan on otettu uusia, ennen ajamattomia osuuksia ja vanhoja teitä ajetaan osittain eri suuntaan. - Reitti on ihan hyvä, lunta ja jäätä riittää, niin kuin Lapissa pitääkin olla. Kisasta on odotettavissa todella tiukka, sillä N-ryhmään on tullut lisää kovia kuskeja muista SM-luokista. Lisäksi löytyy kalustoa vaihtaneita, joten jännäksi menee, Ketomäki ennustaa.

Kilpailuun on valmistauduttu hyväksi todetulla tavalla. - Tässä kisassa ja Ruotsin rallissa nuotteja lukee Kai Risberg. -Huollosta vastaa oma ammattitaitoinen joukko joten kaikki on kohdallaan, toteaa Ketomäki.

Kaksipäiväinen tapahtuma käynnistyy perjantaina 28. Tammikuuta kuudella erikoiskokeella. Lauantaina ajetaan loput seitsemän pikataivalta. Kilpailussa käytetään edellisiltä vuosilta tuttua systeemiä, jossa molemmilta päiviltä jaetaan erilliset SM-pisteensä.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa