Facebook Twitter Email Pinterest

Jukka Ketomäki

27.01.2006 /

Jukka Ketomäki käynnistää tämän vuoden rallit lapissa ajettavalla Arctic Lapland Rallylla. Vaativa kilpailu on Ylistarolaisen suosikkiralleja, joten luvassa on kovaa vauhtia ja tiukkoja tilanteita.

- Minimitavoite on menestyä paremmin kuin viime vuonna. Silloin auto oli uusi ja testaaminen jäi vähiin, lisäksi olimme osallisena pätkällä sattuneessa kolarissa, Ketomäki puistelee päätään.

Uusi vuosi tuo mukanaan uusia haasteita ja kaikki alkaa nollatilanteesta, kun SM-pisteistä aletaan taistella.

-Lähdemme kauteen uusitulla N-ryhmän Subarulla. Auto on päivitetty 2006-malliseksi ja testien perusteella se tuntuu hyvältä, joten kyllä me voitosta lähdemme ajamaan, Jukka kertoo.

Arctic Lapland Rallyn reitti on kokenut pieniä muutoksia. Mukaan on otettu uusia, ennen ajamattomia osuuksia ja vanhoja teitä ajetaan osittain eri suuntaan. - Reitti on ihan hyvä, lunta ja jäätä riittää, niin kuin Lapissa pitääkin olla. Kisasta on odotettavissa todella tiukka, sillä N-ryhmään on tullut lisää kovia kuskeja muista SM-luokista. Lisäksi löytyy kalustoa vaihtaneita, joten jännäksi menee, Ketomäki ennustaa.

Kilpailuun on valmistauduttu hyväksi todetulla tavalla. - Tässä kisassa ja Ruotsin rallissa nuotteja lukee Kai Risberg. -Huollosta vastaa oma ammattitaitoinen joukko joten kaikki on kohdallaan, toteaa Ketomäki.

Kaksipäiväinen tapahtuma käynnistyy perjantaina 28. Tammikuuta kuudella erikoiskokeella. Lauantaina ajetaan loput seitsemän pikataivalta. Kilpailussa käytetään edellisiltä vuosilta tuttua systeemiä, jossa molemmilta päiviltä jaetaan erilliset SM-pisteensä.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa