Facebook Twitter Email Pinterest

Jari Ketomaa

27.01.2006 / Jari Ketomaa

Rallin SM-sarja käynnistyi perjantaina Rovaniemellä epäonnisesti mikkeliläisen Jari Ketomaan osalta. Mitsubishin maahantuojan tiimissä kilpaileva Ketomaa ei päässyt ajamaan Arctic-rallissa yhtään erikoiskoetta ongelmitta, ja kisa oli jätettävä kesken EK3:lla.

Ison N-ryhmän kärkisijoja tavoitellut Ketomaa kertasi lyhyeksi jääneen kilpailunsa tapahtumia:

- Ykkösellä kaasu hirtti muutaman kerran täysille ja se toi vähän epävarmuutta ajoon. Siihen nähden ryhmän kolmanneksi nopein aika oli ihan OK. Ennen EK2:sta tein pikaisia säätöjä konehuoneen puolella, mutta sen jälkeen moottorin tyhjäkäynti hävisi, Ketomaa selosti.

- Kakkosella ajo sujui tyydyttävästi ja uusi auto tuntui hyvältä. Sitten neljä kilsaa ennen maalia takarengas hajosi suoralla osuudella ja takkiin tuli yli 20 sekuntia. Onnetar pyllisti sitten kunnolla kolmosella, kun jotain petti voimansiirrosta. Ilmeisesti kytkin hajosi. Nyt koitetaan saada pelit kuntoon huomista varten, Jari huikkasi.

Ketomaa ja kartanlukija Tuomo Hannonen aikovat startata lauantaina muiden perään tavoitteenaan mahdollisimman suuri pistepotti toiselta kilpailupäivältä. Arctic-rallin erikoisuus on, että kilpailussa jaetaan molemmilta päiviltä erilliset SM-pisteet.

- Tätä menoa täytyy jo harkita tosissaan, että jos jättäisin jatkossa kokonaan ekan päivän täällä ajamatta. Ei vaan, mutta aika uskomatonta epäonnea meidän autokunnalla on ollut täällä juuri perjantain lenkillä!

Tämä oli kolmas kerta peräkkäin, kun Ketomaa joutui keskeyttämään SM-sarjan avauksessa. Vauhti on miehellä ollut kohdallaan, siitä todisteena on kahdelta edelliseltä vuodelta toisen päivän osakilpailujen voitot N-ryhmässä.

teksti: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa