Facebook Twitter Email Pinterest

SM Vaakuna-rallin tiedote 3

08.02.2006 / SM Vaakuna-rallin tiedote 3

Kuluvan vuoden rallin SM sarjan toiseen osakilpailuun Mikkeliin ilmoittautui 142 kilpailijaparia. Lähes kaikki Arctic Lapland Rallyssa pistetilinsä avanneet kuljettajat jatkavat taisteluaan Mikkelissä. Kilpailu on houkutellut mukaan myös lukuisia ulkomaisiakin pareja. Kaukaisimmat pohjolan pakkasta ja lunta pelkäämättömät tulevat Välimeren rannalta, Kreikasta ja Espanjasta. Rallin suosio lisääntyy myös venäläisten ja eestiläisten harrastajien keskuudessa vuosi vuodelta. Nyt pareja on näistä maista mukana jo yhteensä kymmenkunta.

Lindholm puolustaa voittojaan

Suomalainen ralliveteraani Sebastian Lindholm on jälleen mukana SM Vaakuna-rallissa Peugeot 206 WRC:llä kartturinaan F1-kisaselostajana tutuksi tullut Tomi Tuominen. Lindholm on voittanut Mikkelissä jo kahdesti aikaisemmin, joten hän tulee antamaan todellisen vastuksen kanssakilpailijoille. Haasteeseen tarttuu vakavissaan varmasti Lindholmin kanssa samassa luokassa kilpaileva Jarmo Mikkonen, jolla on täydet 24 pistettä Rovaniemeltä taskussaan ja johtaa täten selkeästi luokkaa. Mikkonen on osoittanut, että ralli ei ole vain nuorten huimapäiden laji.

Formularadoilta lumiränneihin

Yksi nimekkäimmistä SM Vaakuna-rallin osanottajista lienee formulakuljettaja Mika Salo. Salo kiidättää N-ryhmän Mitsubishi Lancer Evo 8:aa luokassa yli 2000 cm3. N-ryhmäläiset ovat vallanneet SM-luokat, sillä 102 SM-luokkiin ilmoittautuneista N-ryhmäläisiä on peräti 67 kpl.

Eteläsavolaisia lähes kaikissa luokissa

Myös oman maakuntamme kuljettajat näyttävät taitojaan vaativalla ja vaihtelevalla 8 erikoiskoetta käsittävällä reitillä. Mikkeliläinen Tomi Lantta ja savonlinnalainen Hannu Mutikainen kilpailevat SM-luokassa N enintään 2000 cm3. Isoissa N-ryhmäläisissä ajavat MikUA:n Jari Ketomaa, Timo Viskari ja Harri Pulkkinen, Savonlinnan Juho Hänninen sekä Pertunmaan Teemu Laatunen. Hänninen on Arctic Lapland Rallyn jälkeen SM-sarjassa sijalla kaksi, Ketomaa sijalla viisi ja Laatunen sijalla seitsemän.

1400 Rally Trophyn A-ryhmässä ovat mukana Jarno Teittinen Mikkelistä, Esko Sarjula Mäntyharjulta ja Mika Savolainen Juvalta. A-ryhmän SM-luokassa yli 1400 cm3 Etelä-Savoa edustavat Savonlinnan Tommi Luostarinen ja Pertunmaan Ville Pippuri.

Yleisen luokan F-ryhmään on ilmoittautunut mikkeliläispari Ari Himanen, pertunmaalainen Pekka Ruuth, suomenniemeläiset Toni Kuhanen ja Jarkko Särkkä sekä savonlinnalainen Juha Huttunen. A-junioreista löytyvät hirvensalmelainen Mikko Lehto, kangasniemeläinen Marko Marttinen ja mikkeliläinen Heimo Partti ja mäntyharjulainen Hannu Hokkanen.

Pelimiehet vahvasti edustettuina

Yleisen luokan F-ryhmän sisään sijoittuva Pelimies Challenge on uusi sarja, jonka kaikki osakilpailut ovat ennalta tutustuttavia. Harrastajat ovat halunneet näin hakea lisää haastetta ja mielekkyyttä harrastukseensa. Sarja osoittikin välittömästi tarpeensa, sillä Vanajanlinna Rallin yhteydessä ajettuun ensimmäiseen osakilpailuun mennessä sarjaan oli ilmoittautunut 37 kilpailijaparia. Nyt sarjassa on mukana jo 49 paria. Luonnollisesti sarjan kärki on ilmoittautunut mukaan myös Vaakuna-ralliin. Sarjan sijoilla kaksi ja kolme komeilevat Jarkko Särkkä ja Pekka Ruuth.

Monipuolista tarjontaa yleisölle

Vaakuna-rallin järjestäjä Mikkelin Urheiluautoilijat ry. on pyrkinyt luomaan entistä paremmin kaikkia lajista kiinnostuneita palvelevan kilpailutapahtuman. Kilpailun lähtö ja maali on sijoitettu kaupungin sydämeen Hallitustorille ja huoltoparkkialue, jossa kilpailijat käyvät kahdesti kisan aikana, Kasarmin kampukselle. Huoltoparkki tarjoaa erinomaiset puitteet seurata kilpailua tarvitsematta lähteä lainkaan kaupungista. Sen lisäksi, että alueella voi seurata tallien huoltotyöskentelyä ja nauttia kahvila- ja ravintolapalveluista, tuottaa Mikkelin Ammattikorkeakoulun eri koulutusohjelmat mittavan medialähetyksen rallin tapahtumista. Lähetystä voi seurata huoltoparkin suurelta screeniltä sekä Mikpolin tiloissa lukuisista tv-vastaanottimista. Ohjelma koostuu erikoiskokeelta tuotetusta reaaliaikaisesta kuvasta, haastatteluista niin ulkoilmassa kuin kisastudiossakin yms. Lähetys perustuu uuteen kuitutekniikkaan sekä langattomaan laajakaista yhteyteen. Tämä kaikki on nähtävissä Mikpolin lisäksi myös yhdellä erikoiskokeella. Rallipakettien myynti alkaa lauantaina klo 9.00. Paketit ovat myynnissä Mikkelin Esso-huoltoasemilla sekä rallin infopisteessä Sokos Hotel Vaakunassa. Rallipaketti ei sisällä pääsyä erikoiskokeille vaan niille myydään pääsyliput maastossa.

Aikataulu

Kilpailijat tutustuvat reittiin perjantaina 17.2. He saavat päivän mittaan ajaa jokaisen erikoiskokeen kahdesti. Ennakkokatsastus tapahtuu perjantai-iltana ja lauantaiaamuna. Kilpailija nro 1 starttaa reitille lauantaina 18.2. klo 11.01 ja saapuu maaliin noin klo 17.15. Palkintojenjako tapahtuu Sokos Hotel Vaakunan Areenalla klo 21.30, jonka jälkeen vetovastuu yleisön viihtymisestä siirtyy Suomen johtavalle tyttöbändille TikTakille.

SM Vaakuna-rallin tiedottaja
Virpi Oittinen
Puh. 050-5582089
Email: virpi.oittinen@mtp1.net

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa