Facebook Twitter Email Pinterest

SM Vaakuna-rallin ennakkotiedote

16.02.2006 / SM Vaakuna-rallin ennakkotiedote

Sebastian Lindholm tekee paluun sarjaan

Koska Rovaniemellä ajetusta kaksipäiväisestä avauskisasta jaettiin kahdet SM-pisteet, on kauden toinen Ralli SM -tapahtuma samalla sarjan kolmas osakilpailu. Ryhmä A:ssa kärkipaikkaa pitää yli 25 vuotta rallia ajanut konkari Jarmo Mikkonen. Tämä 51-vuotias Ford Focus WRC -kuski todisti "Tunturissa" olevansa edelleen kovassa iskussa, sillä mies nappasi Arctic Lapland Rallystä täydet 24 SM-pistettä. Kakkosena, 13,5 pistettä Mikkosen perässä, majailee hienoinen yllätysnimi, Mitsubishi Lancer Evo 6:lla kaasutteleva Pekka Keski-Korsu. Kolmannen sijan jakavat venäläinen Alexander Dorosinsky Subaru Impreza WRC:llään ja Toyota Corolla WRC:tä käskyttävä Jari-Matti Latvala, joilla molemmilla on koossa 10 pistettä. Latvala on monelle rallia seuraavalle tuttu nimi, monista eri ympyröistä, mutta nuorukainen osallistuu vasta nyt ensimmäistä kertaa koko sarjaan ja taistelee tosissaan SM-mitaleista.

Edellä mainittua kärkijoukkoa lähtee haastamaan mm. rallin seitsenkertainen suomenmestari Sebastian Lindholm, joka tekee vuoden tauon jälkeen paluun Ralli SM -sarjaan. "Bastin comeback" tapahtuu juuri Mikkelissä, sillä mies ei osallistunut lainkaan Arctic Lapland Rallyyn.

- Talvikisat menevät varmasti totutellessa, sillä olen viimeksi ajanut kilpaa lumella kaksi vuotta sitten. Ajoin viime perjantaina testiä tutulla tiellä ja viime lauantaina olimme 0-autona nuorten SM-rallissa Hyrylässä. Varsinkin kilpailun yhteydessä ajetut kilometrit tulivat tarpeeseen autolle ja miehistölle. Auto ei vielä tunnu siltä, minkälainen haluaisin sen olevan, mutta toivottavasti Mikkelissä tilannetta saadaan käännettyä parempaan suuntaan, hienoisessa ennakkosuosikin asemassa oleva Basti toppuuttelee. Lindholmin kartturina nähdään formulaselostajanakin mainetta niittänyt Tomi Tuominen ja parin ajokkina Peugeot 206 WRC.

Mielenkiintoista "lisäväriä" Ryhmä A:han tuo myös FIA:n Aasian-Tyynenmeren rallisarjan hallitseva mestari, Mitsubishilla ajava Jussi Välimäki, joka on Mikkeliin lähdettäessä SM-pisteissä viidentenä, tasapisteissä Kari Ali-Rantalan kanssa.

Ryhmä A:n SM -pistetilanne ennen Vaakuna-rallia:
1. Jarmo Mikkonen 24
2. Pekka Keski-Korsu 10,5
3. Jari-Matti Latvala 10
3. Alexander Dorosinsky 10
5. Jussi Välimäki 8
5. Kari Ali-Rantala 8

Juha Salo - tuttu nimi ison N:n johdossa

Ison N-ryhmän johtopaikkaa pitää melko odotetusti hallussaan Juha Salo, joka hallitsevalle mestarille sopivaan tyyliin nappasi avauskisasta täyden 24:n pisteen potin. Kovan vastuksen Salolle tarjosi kuitenkin AKK-Motorsportin rallivalmennusryhmään kuuluva kuljettajalupaus Juho Hänninen, joka oli kakkonen Arcticin molempina kilpailupäivinä. Kaukana tästä Mitsubishi-kaksikosta ei ole Subaru Impreza WRX:ään luottava Jukka Ketomäkikään, sillä kärkikolmikko mahtuu 9,5 pisteen sisään. Neljäntenä vaanii toisen polven ralliautoilija Anton Alén ja viidentenä Mikkelin UA:ta edustava Jari Ketomaa.

Kakkosensa olevalla Juho Hännisellä on Mikkeliin lähdettäessä alla makea voitto Ruotsin MM-rallin N-ryhmästä ja hän lähteekin innoissaan haastamaan luokkaa monta vuotta dominoinutta Saloa:

- Hallitsevan mestarin Juha Salon päänahkaa lähdemme Mikkelistä hakemaan. Helppoa se ei tule olemaan, mutta ryhmävoittoon tähdätään. Auto ja miehistö on voittoon edellyttävässä kunnossa. RRE-tiimin toimesta kilpailukalusto on uutta vastaavassa kunnossa: autosta huollettiin Ruotsin jälkeen mm. moottori, vaihteisto ja koko voimansiirto, Hänninen luettelee.

Onpa isossa N:ssä raavaitten suomalaiskuskien lisäksi mukana myös "eksoottista naisenergiaa", kun englantilainen Natalie Barratt ottaa osaa kotoiseen sarjaamme Subaru Imprezalla. Ja mainittavaa on myös se, että ex-formulatähti Mika Salo kokeilee nyt tosissaan siipiään rallipolkujen puolella - mies ajaa Ralli SM -sarjaa ajopelinään Mitsubishin Evo 8, ja vaikka pistetili onkin vielä avaamatta, niin Salolla on sentään plakkarissaan kunnioitettava 11. sija Arctic Lapland Rallyn ensimmäiseltä ajopäivältä.

Ison N:n SM -pistetilanne ennen Vaakuna-rallia:
1. Juha Salo 24
2. Juho Hänninen 20
3. Jukka Ketomäki 14,5
4. Anton Alén 10,5
5. Jari Ketomaa 8

Pikku N:n piikkipaikalla Joonas Lindroos

Pienen N-ryhmän kärjessä on Vaakuna-ralliin lähdettäessä nuori ja nälkäinen Joonas Lindroos. Vielä "junnuissakin" ajava, ja vasta viime vuonna yleisen puolella debytoinut Lindroos voitti Arctic Lapland Rallyn ensimmäisen päivän osakilpailun ja oli toisena kilpailupäivänä toiseksi nopein. SM-pisteissä toisena majailee "Tunturissa" kakkos- ja kolmostilan napannut Ailu Magga ja kolmantena Rovaniemen toisen ajopäivän voittanut Jarno Kinnunen. Tasaista on tämänkin luokan kärjessä, sillä kolme ensimmäistä kuskia mahtuu 10 pisteen sisään.

Pienen N:n hallitseva suomenmestari Marko Mänty ajaa tänä vuonna ison N:n puolella, joten luokassa on ns. mestarin paikka avoinna. Vuoden 2005 SM-kakkonen Ville Hautamäki lähtee Mikkelin kisaan varmasti nostamaan sijoitustaan, sillä hän on tällä hetkellä pistetilastossa vasta seitsemäntenä, jouduttuaan keskeyttämään Arcticin ensimmäisenä ajopäivänä. Vaakuna-rallissa nähdään myös vuoden 2005 pronssimies Kalle Pinomäki, joka osallistuu tällä kaudella Ralli SM -sarjan kisoihin aina kun "päätoimi", eli Jurioreiden Rallin MM-sarja antaa myöten.

Jos näytti iso N Mitsu-voittoiselta, niin pikku N:n puolella jyllää Honda. Sarjaan ilmoittautuneesta 26 kuljettajasta peräti 20 nähdään nimenomaan Hondan ohjaksissa! Kalle Pinomäen, Joni Mäkelän ja eestiläinen Ott Tänakin ajokkina on Renault, Tuomas Hurskaisella ja Jouni Sieväsellä on allaan Ford Fiesta ja myös Joni Arpiainen on ilmoittanut Mikkeliin ajokikseen Fordin.

Pikku N:n SM -pistetilanne ennen Vaakuna-rallia:
1. Joonas Lindroos 22
2. Ailu Magga 18
3. Jarno Kinnunen 12
4. Joni Nikko 11,5
5. Joni Arpiainen 8

Ralli SM kiinnostaa ulkomaalaisia

Myös ulkomaalaiset kuljettajat ovat huomannet suomalaisen sarjan ja suomalaisten kuskien kovan tason, sillä esimerkiksi Mikkelissä nähdään peräti 13 ulkomaista kuskia, niin Venäjältä, Virosta ja Englannista kuin Kreikasta ja Espanjasta saakka! Yhteensä koko sarjaan on ilmoittautunut peräti seitsemän vierasmaalaista kuskia. On maailmanlaajuisesti erittäin harvinaista, että johonkin kansalliseen mestaruussarjaan osallistuu tällainen määrä ulkomaalaisia kilpailijoita.Yksi maailman kovatasoisimmista kansallisista rallisarjoista, eli kotoinen Ralli SM -sarjamme käynnistyi tämän kauden osalta tammikuun lopulla, jolloin ajettiin Rovaniemellä perinteinen Arctic Lapland Rally. Kamppailu rallin suomenmestaruuksista jatkuu tulevana lauantaina Mikkelin seudun kovilla ja nopeilla teillä. Vuorossa kauden kolmas osakilpailu, kahdeksan erikoiskokeen mittainen SM Vaakuna-ralli.


Kauden 2006 kilpailukalenteri:

27. ja 28.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
18.2. SM Vaakuna-ralli, Mikkeli
11.3. SM Peurunkaralli, Laukaa
10.6. SM-Waltikkaralli, Valkeakoski
8.7. SM O.K. Auto-ralli, Kuusankoski
9.9. SM Uusikaupunkiralli, Uusikaupunki
30.9.-1.10. SM Valvoline Ralli, HyvinkääMotor Forum Extra Ralli SM -lähetykset MTV3-kanavalla:

SM Vaakuna-ralli su 19.2. klo 17:00 - 17:30
SM Peurunkaralli su 12.3. klo 17:30 - 18:00
SM-Waltikkaralli su 11.6. klo 16:05 - 16:30
SM O.K. Auto-ralli su 9.7. klo 17:05 - 17:30
SM Uusikaupunkiralli su 10.9. klo 17:05 - 17:30
SM Valvoline Ralli su 1.10. klo 17:00 - 17:30

(Ajat ovat, varsinkin kesän osalta, alustavia aikoja. Muutokset mahdollisia. Tarkemmat lähetysajat on hyvä tarkistaa päivän tv-ohjelmasta!)


Lisätietoja Ralli SM -sarjasta osoitteessa:
www.akk-motorsport.fi/rallism


Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa