Facebook Twitter Email Pinterest

Jussi Välimäki

20.02.2006 / Jussi Välimäki

Ralliautoilun Suomen Mestaruussarjan kolmas osakilpailu kurvailtiin lauantaina helmikuisen idyllisessä talvisäässä, Savon sydämessä - Mikkelissä. Reitille oli mahdutettu kahdeksan todella vauhdikasta erikoiskoetta, joilta ei korkeuseroja puuttunut. Vaativuus oli se sana, jolla Välimäki kuvaili monivuotisen SM-historian omaavan rallikilpailun tiestöä.

- Perjantaisessa nuotituksessa kävi ilmi, että kilpailussa tullaan erottelemaan jyvät akanoista heti sen ensimmäisestä erikoiskokeesta lähtien ja että kaasu pohjassa on ralli aloitettava, mikäli meinasi SM-pisteitä pussiinsa haalia, kertoi Välimäki jatkaen, - Meille Mikkelin SM-ralli oli puhtaasti ajotuntuman ylläpitämiseen tarkoitettu kilpailu emmekä siten lähteneet tekemään 110% suoritusta vaikkakin kilpaa ajoimme.

Välimäki yhdessä kartanlukijansa Jarkko Kalliolevon kanssa aloittivat ennakkoveikkauksien mukaisesti ollen kolmen ajetun erikoiskokeen jälkeen luokan neljäs. PrintSport Racingin A-ryhmäläistä Mitsubishi Lancer Evolution VIII ralliautoa luotsanneella Välimäellä ei A-ryhmään muutetulla N-ryhmäläisellä ollut mahdollisuuksia luokan WRC-autoja vastaan.

- Jos tosissani olisin halunnut taistella yleiskilpailun voitosta, olisin vuokrannut alleni saman tasoisen ralliauton kuin kanssakilpailijoillani oli sekä ostanut käyttööni 12 uutta rallirengasta, kertoi Välimäki jatkaen, - Mutta koska huomattavasti edullisemmalla satsauksella pystyn ajotuntumaa ylläpitämään, päädyin PrintSport Racingin kilpailukykyiseen kalustoon ja ajoimme Tunturirallissa käyttämilläni renkailla. Tauolle tultaessa olimme siellä missä ajattelimmekin olevamme, WRC-autoilla ajavien Jari-Matti Latvalan ja Jarmo Mikkosen imussa.

Päivä eteni samalla kaavalla kunnes viimeisellä erikoiskokeella sarjajohtaja Mikkonen suistui keskeyttämisen arvoisesti Latvalan voittaessa yleiskilpailun ja moninkertaisen Suomen mestarin, Sebastian Lindholmin sijoittuessa toiseksi. Jussi Välimäki jäi lopulta minuutin ja 32 sekunttia Latvalasta ollen luokkansa kolmas. Kolmanneksi parhaimmat SM-pisteet kiinnittivät Välimäen kokonaistilanteessa pronssiin, vain seitsemän pistettä sarjajohtaja Latvalaa perässä.

- Kilpailulle asetetut tavoitteet tulivat täytetyksi. Ralliauto ja sen huolto toimivat esimerkillisesti, siitä kiitos PrintSport Racinglle sekä Saxspeedlle. On hienoa ajaa kilpaa kun taustalla olevat asiat ovat kunnossa, jakoi Välimäki kiitosta jatkaen, - Nyt tulevan viikon aikana pohdimme osallistummeko ja jos osallistumme, niin millä kalustolla kolmen viikon päästä ajettavaan SM-sarjan neljänteen osakilpailuun, Peurunkaralliin.

Lisäämme alkuviikosta Jussin kotisivuille, osoitteeseen www.jussivalimaki.com incar kamerakuvaa Mikkelin vauhdikkailta erikoiskokeilta.

Jani Kekoni / Plopcrew Productions
Digitaalisen median tuotantostudio
040 515 6870

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa