Facebook Twitter Email Pinterest

Teemu Arminen

20.02.2006 / Teemu Arminen

Teemu Armisen pistejahti päättyi ulosajoon

Ralliautoilun SM-sarjan toinen osakilpailu kurvailtiin lauantaina Etelä-Savon kimuranteilla ja liukkailla teillä. Riihimäkeläinen Teemu Arminen oli valmentautunut kilpailuun Jarkko Miettisen opastuksella, jolta Teemu sai käytännön opastusta ajonsa parantamiseksi.

Arminen hyökkäsi kiivaasti heti ensimetreistä lähtien olleen ensimmäisellä huoltotauolla N-ryhmän 11.

- Luokan kärki menee odotetun kovaa, mutta tuohon kuuden seitsemän paikkeille ei ole kuin kymmenisen sekuntia matkaa. Etenkin ensimmäinen pätkä oli erittäin liukas, kartturi Seppo Varmavuo raportoi huollossa.


Huollon jälkeen ajetulla pitkällä 24 kilometrin mittaisella erikoiskokeella Arminen saavutti edellä lähteneen pienen N-ryhmän kilpailijan viitisen kilometriä ennen maalia. Lumipölyssä ajaessa tärvääntyi muutamia ylimääräisiä sekunteja.

- Lumipöly haittasi nelosella hieman ja viides meni muutoin ehkä hiukan liian rauhallisesti, Varmavuo raportoi.

Huoltotauolla Arminen oli edelleen 11., eikä edellä menevä ollut kuin kymmenen sekunnin päässä. Teemu Armisen kilpailu päättyi kuitenkin kuudennelle erikoiskokeelle, joka oli sama kuin aiemmin ajettu kolmas erikoiskoe. Tie oli kulunut sisäkurvista syville urille ja Subarun pohjapanssari otti kiinni terävään kinkamaan, jolloin autosta tuli hetkeksi kelkka poistuen ulkokurvin hankeen. Auto pomppasi samaa vauhtia ylös kimmoten tien toiselle puolelle suoraan kiveen. Pyörän taituttua alle piti kilpailu jättää kesken.

- Totta kai nyt harmittaa ja paljon mutta tyytyväinen pitää olla siihen, että ero sijoihin 5-10 on kaventunut huomattavasti. Lisäksi sellaiset kilpakumppanit, joilta viime kaudella tuli selkeästi takkiin, ovat nyt meidän takana. Vaikka erikoiskoeajat paranevat jatkuvasti, eivät hyvät ajat enää pelkästään riitä. Jatkossa pitää tulla tulosta. Nyt auto kuntoon ja ensi viikonloppuna treenaamaan, Varmavuo summaa.


Seppo Varmavuo toivoo, että Teemun hyvä ja tasainen ajo huomioitaisiin lähtöjärjestystä laadittaessa. Nyt numero oli 43, vaikka erikoiskoeajat olivat jokaisella viidellä pätkällä yleiskilpailun 20 parhaan joukossa.

teksti: Timo Rintakoski

www.teemuarminen.com

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. Fixus SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa