Facebook Twitter Email Pinterest

Juho Hänninen

09.03.2006 /


Kuluvan kauden rallikomeettoihin lukeutuva Juho Hänninen lähtee tulevana lauantaina RRE:n Mitsubishillä luottavaisena puolustamaan ison N-ryhmän SM-pistejohtoa Peurunka-ralliin Laukaaseen. Suomen MM-rallin maisemissa ajettavassa talvikauden SM-päätösosakilpailussa Hännisellä ei ole kuin yksi tavoite; ajaa talven ensimmäinen ryhmävoitto.

- Jos tänä talvena sen ensimmäisen ryhmävoiton aikoo ajaa niin se on tehtävä nyt. Muutoin rupeaa lumet sulamaan, Hänninen naureskeli

- Se on selvää, että voiton ajaminen ei ole Laukaassa sen helpompaa kuin Rovaniemellä tai Mikkelissä, mutta kolmen kakkossijan jälkeen vain voittoa tavoitellaan. Alusta asti vedetään niin kovaa kuin pystytään. SM-pisteiden piikkipaikan säilyttäminen ennen kesäosakilpailuja kiinnostaa, Hänninen toteaa.

Punkaharjulainen starttaa reitille ison N-ryhmän ensimmäisenä, lähtönumerolla 5. Keski-Suomen vaihtelevat rallitiet sopivat punkaharjulaisen.

- Saas nähdä, missä kunnossa erikoiskokeet ovat?, Hänninen kysyy.

- Ovatko tiet lumiset vai jäiset? Pienestä lähtönumerosta ei ole ainakaan haittaa, mutta rengasvalintaan tulevat ajo-olosuhteet vaikuttavat. Olemme kuitenkin varautuneet molempiin olosuhteisiin, joten en usko, että se tuottaa ongelmaa. Viime vuoden kokemuksen perusteella Laukaassa ajetaan aina hyvillä ja vaihtelevilla teillä. Hieno talvikauden tässä on odotettavissa, Hänninen ennustaa.

Rallin SM-sarjan talvikauden päättävä Peurunka-ralli käynnistyy Laukaassa lauantaina 11. maaliskuuta Kylpylähotelli Peurungan edestä klo 11.01. Ensimmäistä kilpailijaa odotetaan maaliin samaan paikkaan seitsemän ajetun erikoiskokeen jälkeen noin klo 17.00.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa