Facebook Twitter Email Pinterest

Jani Salomaa

15.02.2007 / Jani Salomaa

Ralliautoilun SM-sarja jatkuu tulevana lauantaina Nilsiässä. Kilpailusta on odotettavissa vaativa ja mielenkiintoinen, sillä reitin seitsemällä erikoiskokeella on mittaa 107 kilometriä. Lisäksi osa erikoiskokeista on viety järven jäälle, mikä on useimmille SM-sarjaa kiertäville ainakin kilpailuissa maistamatonta herkkua.

Täksi kaudeksi isoon N-ryhmään siirtynyt Jani Salomaa lähtee Nilsiään parantamaan kauden avanneen Arctic rallin tulosta sekä erikoiskoeaikoja.

- Nilsiään on huomattavasti helpompi lähteä kuin kauden avanneeseen Arctic-ralliin, sillä nyt ainakin tietää mitä on odotettavissa ja miten nelivetoisella pitäisi ajaa. Paljon tässä on vielä opeteltavaa, mutta totta kai, aina pitää pyrkiä parempaan ja kilpailun tavoitteena on nostaa vauhtia, ja sitä kautta hilata itseään tulosluettelossa hiukan ylös. Ja toki koitetaan myös saalistaa Subaru Challengesta avausta paremmat pisteet, Jani kertoo tulevan viikonlopun tavoitteistaan.

Salomaan kilpa-auto, Subaru Impreza, on huollettu perusteellisesti vaativan kauden avauksen jälkeen. Riihimäkeläinen kävi viime viikonloppuna testaamassa autoa ja kaikki on nyt kunnossa viikonloppua varten. Salomaa aikoo osallistua perjantai-iltana kilpailun ennakkotestiin, jotta tuntuma lauantaina olisi kohdallaan.

- Odotan mielenkiinnolla kilpailua, sillä en ole aiemmin ajanut Nilsiässä. Kartturina olen ollut Kuopiossa vuonna 2000, joten siinä on minun tuntemus tulevan viikonlopun maisemista. Kiva lähteä ajamaan reiteille, joita ei ole tahkottu vuodesta toiseen. Fiilikset ovat oikein hyvät, kun kerrankin ei tarvinnut koko kisaviikkoa majailla tallilla auton kimpussa. Sormet oikein syyhyävät, että pääsisi jo ajamaan, Salomaa toteaa innostuneena.

Jani Salomaa starttaa lauantaina kello 11.00 alkavaan kilpailuun kartturinsa Mikko Lappalaisen kanssa numerolla 47.

www.janisalomaa.com

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (Rally2)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 4.-5.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.9.-1.10. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa