Facebook Twitter Email Pinterest

Kosti Katajamäki

17.02.2007 /

Rallin SM-sarjan osakilpailussa Nilsiässä lauantaina Kosti Katajamäki puolusti pistejohtoaan tyylikkäästi. RRE-tallin Mitsubishi Lancer Evo IX -autolla ajava Katajamäki pystyi lisäämään ison N-ryhmän pistejohtoaan, nyt kun kaudesta on jo kolme osakilpailua takana.

Katajamäki ja kartanlukija Lasse Hirvijärvi aloittivat kilpailun kahdella pohja-ajalla, mutta sitten kulmavaihteen rikkoontuminen hidasti vauhtia. Katajamäki oli yleiskilpailussa lopulta kolmas ja N-ryhmässä toinen. Kisan voittajaksi ajoi hallitseva suomenmestari Jari Ketomaa 34,8 sekunnin erolla.

- Ajoimme numerolla yksi, joten alussa aurasimme tietä. Silti ajoi sujui hyvin ja päästiin heti pohja-aikojen makuun. Valitettavasti kulmavaihde kuitenkin hajosi, ja jouduimme ajamaan tovin vain kolmella vetävällä pyörällä. Huolto teki hyvää työtä ja ehti korjata auton sallitun ajan puitteissa. Yritin vielä hyökätä kärkeen, mutta nyt ei vaan vauhti ihan riittänyt, Katajamäki raportoi.

- Ketomaa ajoi todella hienosti. Täytyy nostaa hänelle hattua. SM-johtomme kuitenkin kasvoi, joten voimme katsoa kautta taas aika tyytyväisenä eteenpäin. Yksi talvikisa on vielä jäljellä, ja SM-johto on tarkoitus tietenkin pitää, Katajamäki mietti.

Talvikaudella ajetaan vielä Laukaan osakilpailu maaliskuussa ennen pitkää kevättaukoa. Ison N-ryhmän pistetilanteessa Katajamäki (30,5 p.) kasvatti johtoaan Juha Saloon (28 p.) ja Jari Ketomaahan (27 p.).

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa