Facebook Twitter Email Pinterest

Kosti Katajamäki

17.02.2007 / Kosti Katajamäki

Rallin SM-sarjan osakilpailussa Nilsiässä lauantaina Kosti Katajamäki puolusti pistejohtoaan tyylikkäästi. RRE-tallin Mitsubishi Lancer Evo IX -autolla ajava Katajamäki pystyi lisäämään ison N-ryhmän pistejohtoaan, nyt kun kaudesta on jo kolme osakilpailua takana.

Katajamäki ja kartanlukija Lasse Hirvijärvi aloittivat kilpailun kahdella pohja-ajalla, mutta sitten kulmavaihteen rikkoontuminen hidasti vauhtia. Katajamäki oli yleiskilpailussa lopulta kolmas ja N-ryhmässä toinen. Kisan voittajaksi ajoi hallitseva suomenmestari Jari Ketomaa 34,8 sekunnin erolla.

- Ajoimme numerolla yksi, joten alussa aurasimme tietä. Silti ajoi sujui hyvin ja päästiin heti pohja-aikojen makuun. Valitettavasti kulmavaihde kuitenkin hajosi, ja jouduimme ajamaan tovin vain kolmella vetävällä pyörällä. Huolto teki hyvää työtä ja ehti korjata auton sallitun ajan puitteissa. Yritin vielä hyökätä kärkeen, mutta nyt ei vaan vauhti ihan riittänyt, Katajamäki raportoi.

- Ketomaa ajoi todella hienosti. Täytyy nostaa hänelle hattua. SM-johtomme kuitenkin kasvoi, joten voimme katsoa kautta taas aika tyytyväisenä eteenpäin. Yksi talvikisa on vielä jäljellä, ja SM-johto on tarkoitus tietenkin pitää, Katajamäki mietti.

Talvikaudella ajetaan vielä Laukaan osakilpailu maaliskuussa ennen pitkää kevättaukoa. Ison N-ryhmän pistetilanteessa Katajamäki (30,5 p.) kasvatti johtoaan Juha Saloon (28 p.) ja Jari Ketomaahan (27 p.).

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (Rally2)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 4.-5.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.9.-1.10. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa