Facebook Twitter Email Pinterest

Jani Salomaa

19.02.2007 / Jani Salomaa

Ralliautoilun SM-sarjanosakilpailu Nilsiässä päättyi Jani Salomaan osalta jo ennen kilpailun starttia. Auton äänitaso todettiin järjestäjän juuri ennen starttia tekemässä tarkastuksessa liian korkeaksi, joten Jani Salomaan ja Mikko Lappalaisen kilpailu päättyi ennen starttia, koska auton pakoputkistoa ei olisi ennättänyt vaihtaa sallituissa aikarajoissa.

- Veimme auton jo perjantaina katsastukseen ja silloin saimme korttiin hyväksymismerkinnän ilman korjauskehotuksia. Mutta koska äänet olivat hiukan korkeat, huoltomiehet hakivat aamulla Kuopiosta uuden äänenvaimentajan ja asensivat sen paikoilleen. Noin tuntia ennen starttia järjestäjän edustaja soitti ja määräsi meidät tulemaan uusintamittaukseen. Äänet olivat uudesta vaimentajasta huolimatta liian kovat. Siinä vaiheessa olisi ollut aikaa noin puoli tuntia laittaa äänenvaimennus kuntoon ja käydä katsastamassa auto. Ainoa vaihtoehto, jos olisimme halunneet kisaan mukaan, olisi ollut joku epämääräinen kaljatölkki tai trasseliviritys, mutta emme me sellaiseen kikkailuun halunneet lähteä mukaan. Näin kilpailu oli meidän osaltamme siinä, Jani taustoittaa lauantain tapahtumia.

Jani ja Mikko hyväksyvät täysin sen, että kilpailukaluston tulee täyttää sääntökirjan määräykset kaikilta osin ja että sääntöjä myös valvotaan. Kuitenkin tässä tapauksessa järjestäjän tapa hoitaa kyseinen asia ei autokunnan mielestä ollut reilu.

- Jos ensiksi saadaan hyväksytty merkintä katsastuskorttiin ilman korjauskehotuksia ja sitten tuntia ennen starttia aletaan vaatia uutta mittausta ja vasta silloin sanotaan, että tällä autolla ei saa startata, niin eihän se oikein kivalta tunnu. Jos korjauskehotus olisi annettu jo perjantaina, niin ei siinä mitään. Sitten olisi ollut paremmin aikaa yrittää saada auto kuntoon. Kyllä tämä tietysti harmittaa erittäin paljon, sillä sormet syyhysivät päästä ajamaan erittäin paljon. Nyt auto kuntoon ja treeniä alle ennen seuraavaa osakilpailua, Jani kertoo katse suunnattuna kohti tulevaisuutta.

Ralliautoilun SM-sarja jatkuu 10.3. Laukaassa.

www.janisalomaa.com

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa