Facebook Twitter Email Pinterest

Jukka Ketomäki

19.02.2007 / Jukka Ketomäki

SM- rallit jatkuivat lomaruuhkaa odottaneella Nilsiän seudulla ajetulla Tahko Spa-rallilla. Jukka Ketomäki lähti kisaan tavoitteenaan ajaa voitosta.
-Tälle kaudelle olemme saaneet auton iskuun ja olemme nyt vauhdillisesti samalla kartalla muihin verrattuna. Ruotsin MM-rallisssa meillä hajosi turbo ja emme uskaltaneet ottaa riskiä ja lähteä samalla moottorilla Nilsiään. Onneksi saimme Tommi Mäkinen Racingilta lainaksi moottorin tähän kisaan, Ketomäki kertaa kisaa edeltäviä tapahtumia.

Kilpailun reitti oli saatu rakennettua haastavaksi ja pikkuvirheitä oli odotettavissa mutkaisilla ja ahtailla osuuksilla. Kovalla yrityksellä kolme erikoiskoetta sisältäneelle avauslenkille startanneen Ketomäen kilpailu käynnistyi vähän tukkoisesti.
-Yritin ajaa ykköspätkää liian lujaa ja kynsimme penkkaa muutamassa kohtaa. Edellä startanneilla Kosti Katajamäellä ja Juha Salolla näytti tosin olleen myös yritystä, sillä jokainen ulkomutkan penkka oli jo valmiiksi levitetty, viidenneksi nopeimman ajan kellottanut Ketomäki naureskeli.

Kolmen erikoiskokeen jälkeen saavuttiin ensimmäiseen huoltoon, jossa mietittiin lääkkeitä seuraaville erikoiskokeille.
-Rengasvalinta avauslenkille oli ihan onnistunut, vauhtia pitää vain kiristää vielä lisää ja karsia pikkuvirheet pois. Uskon, että kahdella kisan pisimmällä pätkällä tehdään eroja, Ketomäki tuumi ensimmäisessä huollossa.

Kuten monet kuljettaja olivat povanneet, alkoi viidennellä erikoiskokeella tapahtua. Kärkisijoja hätyytelleet Subaru-kuljettajat Jukka Ketomäki ja Anton Alén putosivat pelistä pois ja tulosluettelo meni muutenkin uusiksi.
-Pääsimme viitospätkää noin kahdeksan kilometriä. Mutka oli semmoinen vasen-oikea alamäkeen. En tullut siihen edes liian kovaa, otin vain oikean pikkuisen liian sisältä ja auto pyörähti silmänräpäyksessä sukeltaen toiselle puolelle perä edellä ojaan. Auto jäi mahastaan kiinni, muuten siihen ei tullut jälkeäkään. Siinä sitten kaivoimme lunta ja tunkkasimme autoa ilmaan puolitoista tuntia, Ketomäki kertoo ulosajostaan.

Lopulta kilpailun voitti koko päivän vahvasti ajanut Jari Ketomaa ennen alussa kilpailua johtanutta Kosti Katajamäkeä. Tiukan kamppailun jälkeen Juha Salo sijoittui N-ryhmän kolmanneksi. Paras Ison A-ryhmän kuljettaja oli ikinuori Jarmo Mikkonen, oka sijoittui yleiskilpailun toiseksi. Seuraavan kerran SM-pisteistä ajetaan 9.3 Peurunkarallissa.

Subaru Challenge
http://www.subaru.fi/challenge
http://www.tommimakinen.com/

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (Rally2)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 4.-5.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.9.-1.10. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa