Facebook Twitter Email Pinterest

Matti Rantanen

19.02.2007 / Matti Rantanen

Ralliautoilun SM-sarjan kolmas osakilpailu ajettiin lauantaina Savon sydämessä, Nilsiässä. Kilpailun seitsemän erikoiskokeen ja 107 kilometrin mittainen reitti oli osittain viety totuttua hitaammille teille ja tämä osaltaan kasvatti kilpailun haastavuutta.

Matti Rantanen starttasi kilpailuun hiukan epävarmoissa tunnelmissa, sillä kauden avauksessa hajonnut moottori saatiin kuntoon vasta kilpailua edeltävänä torstaina. Näin harjoittelukilometrit jäivät perjantai-illan lyhyen kokeilun varaan.

- Kisa alkoi vähän huonosti, kun kolmella ensimmäisellä erikoiskokeella turbo ei ahtanut tarpeeksi. Ilmeisesti magneettiventtiili jäätyi. Huollon jälkeen auto toimi taas hyvin. Lopuilla neljällä erikoiskokeella ajaminen meni aikamoiseksi säheltämiseksi ja virheitä tuli tehtyä liikaa. Virheitä tuli etenkin jarrutuksissa, en saanut niitä kohdalleen koko kisan aikana. Kyllä ajamattomuus ja kova flunssa näkyivät suorituksessani. Ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Tulokseen olen tyytyväinen, mutta ajooni en, Matti analysoi kilpailua.

Matti Rantanen sijoittui kartturinsa Jan Lönegrenin kanssa lopulta yleiskilpailun kahdeksanneksi ja ison N-ryhmän kuudenneksi 2.21 minuuttia kilpailun voittaneen Jari Ketomaan takana. Samalla lammilainen nappasi kuusi SM-pistettä avaten kauden pistesaldon. Kolmen osakilpailun jälkeen Rantanen on isossa N-ryhmässä kahdeksantena.

- Jatkossa tavoitteena on saada suoritukset tasaisemmiksi sekä nostaa vauhti itseäni tyydyttävälle tasolle. Myös auton ominaisuudet ja suorituskyky tulee kyetä hyödyntämään paremmin. Onneksi auto jäi nyt ehjäksi, niin pääsen tosissaan harjoittelemaan ennen seuraavaa SM-osakilpailua, Matti painottaa.

Ralliautoilun SM-sarjan talvikauden päätösosakilpailu ajetaan 10.3. Laukaassa.

www.mattirantanen.net

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa