Facebook Twitter Email Pinterest

Matti Rantanen

19.02.2007 /

Ralliautoilun SM-sarjan kolmas osakilpailu ajettiin lauantaina Savon sydämessä, Nilsiässä. Kilpailun seitsemän erikoiskokeen ja 107 kilometrin mittainen reitti oli osittain viety totuttua hitaammille teille ja tämä osaltaan kasvatti kilpailun haastavuutta.

Matti Rantanen starttasi kilpailuun hiukan epävarmoissa tunnelmissa, sillä kauden avauksessa hajonnut moottori saatiin kuntoon vasta kilpailua edeltävänä torstaina. Näin harjoittelukilometrit jäivät perjantai-illan lyhyen kokeilun varaan.

- Kisa alkoi vähän huonosti, kun kolmella ensimmäisellä erikoiskokeella turbo ei ahtanut tarpeeksi. Ilmeisesti magneettiventtiili jäätyi. Huollon jälkeen auto toimi taas hyvin. Lopuilla neljällä erikoiskokeella ajaminen meni aikamoiseksi säheltämiseksi ja virheitä tuli tehtyä liikaa. Virheitä tuli etenkin jarrutuksissa, en saanut niitä kohdalleen koko kisan aikana. Kyllä ajamattomuus ja kova flunssa näkyivät suorituksessani. Ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Tulokseen olen tyytyväinen, mutta ajooni en, Matti analysoi kilpailua.

Matti Rantanen sijoittui kartturinsa Jan Lönegrenin kanssa lopulta yleiskilpailun kahdeksanneksi ja ison N-ryhmän kuudenneksi 2.21 minuuttia kilpailun voittaneen Jari Ketomaan takana. Samalla lammilainen nappasi kuusi SM-pistettä avaten kauden pistesaldon. Kolmen osakilpailun jälkeen Rantanen on isossa N-ryhmässä kahdeksantena.

- Jatkossa tavoitteena on saada suoritukset tasaisemmiksi sekä nostaa vauhti itseäni tyydyttävälle tasolle. Myös auton ominaisuudet ja suorituskyky tulee kyetä hyödyntämään paremmin. Onneksi auto jäi nyt ehjäksi, niin pääsen tosissaan harjoittelemaan ennen seuraavaa SM-osakilpailua, Matti painottaa.

Ralliautoilun SM-sarjan talvikauden päätösosakilpailu ajetaan 10.3. Laukaassa.

www.mattirantanen.net

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa