Facebook Twitter Email Pinterest

Marko Kakko

07.03.2007 / Marko Kakko

Marko Kakko on hyvissä asemissa, kun rallin SM-sarjan talvikausi laitetaan pakettiin lauantaina Laukaalla. Salon Urheiluautoilijoita edustavan koskelaisen sijoitus kivikovan ison N-ryhmän SM-sarjassa on kolmen osakilpailun jälkeen kuudes.

Mitsubishi Lancer Evolution IX -autolla ajava Kakko pyrkii nyt vankistamaan paikkaansa terävimmässä kotimaisessa rallieliitissä, kun edellinen osakilpailu Nilsiässä päättyi harmittavaan ulosajoon.
- Ehdoton tavoite on ajaa Laukaalla viiden nippuun. Edellisen kisan jälkeen on ajettu ihan mukavasti testiä, tehty PR-hommia ja huollettu vaihdelaatikko ja voimansiirron lukot. Kaikki on ehdottomasti kondiksessa, Kakko sanoo.

Kakko saa Laukaan kuuden erikoiskokeen ja 220 kilometrin mittaiselle reitille kartanlukijakseen kokeneen Tuomo Hannosen.
- Erikoiskokeita on aika vähän. Toivottavasti saan heti avauserikoiskokeelle hyvän tuloksen. Se helpottaisi päivää eteenpäin, etenkin kun edellinen kisa jäi vähän lyhyeen. Sääennusteen mukaan loppuviikko on kiusallinen lauha Keski-Suomessakin. Se muuttaa tienpinnan sohjoksi ja sen myötä tuloksista voi tulla ihan mitä vain. Toivottavasti keli pysyisi pakkaselle, Kakko puntaroi.

Kakko ja Hannonen ajavat Laukaalla numerolla 14. Lauantaisen osakilpailun jälkeen rallin SM-sarjassa on peräti kolmen kuukauden kevättauko.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 104 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 96 pistettä MäntsMK (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 85 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 81 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa