Facebook Twitter Email Pinterest

Mitsubishi Ralliart Finland

08.03.2007 / Mitsubishi Ralliart Finland

Mitsubishi Ralliart Finland on aloittanut ralliautoilun SM-kauden odotetun väkevästi. Hallitseva suomenmestari Jari Ketomaa on voittanut kolmesta osakilpailusta jo kaksi, ja Juha Salo puolestaan on tehnyt takuuvarmaa työtä ja on SM-pisteissä toisena, kun talvikautta lähdetään paketoimaan lauantaina Laukaalla.

Mitsubishi Lancer Evolution IX -autoilla ajavat Ketomaa ja Salo hakevat ison N-ryhmän täyspottia Keski-Suomen tunnetusti vauhdikkailta teiltä.
- Laitetaan kaasu pohjaan ja otetaan ykkössija talteen. Auto on nyt tosi hyvä, eikä vauhdissakaan ole parissa viime kisassa ollut kauheasti sanomista. Kun Laukaan seudun tietkin ovat varmasti hienoja ja nopeita kuten aina, tulee varmasti nautittava kilpailu. Nyt on tärkeää ajaa ryhmävoitto, jotta päästään kesäkilpailuihin hyvistä asemista, Ketomaa tuumaa.

SM-sarjan kärjessä kaasuttelee Ketomaan ja Salon merkkitoveri Kosti Katajamäki (30,5 pistettä). Salo on perässä vain 2,5 ja Ketomaa 3,5 pistettä. Automerkkien SM-sarjassa Mitsubishi johtaa sarjaa maksimipistein.
- Täysillä kärkeen on nyt ainoa oikea taktiikka. Yritetään ajaa oikeasti kovaa. Tiedän että pystyn vielä parempaan. Etenkin edellisessä SM-rallissa Nilsiässä eroa kärkeen tuli liikaa. Tein vähän virheitä ajamisen ja auton kanssa. Nyt olemme tehneet auton alustaan muutamia pikkumuutoksia ja testien perusteella kaikki on nyt kunnossa. Tuntuu siltä, että kilpailukyky olisi ainakin etukäteen ajateltuna nyt parempi. Toivottavasti kisan jälkeen olisi vielä enemmän positiivista uutisoivaa, Salo sanoo.

Salo starttaa kuuden erikoiskokeen ja 220 kilometrin mittaiselle reitille kartanlukijansa Mika Stenbergin kanssa numerolla kaksi, ja Ketomaa ja kartanlukija Miika Teiskonen ampaisevat heti perään kilpailunumerolla kolme.
- Toivotaan ettei lämpöasteita olisi viikolla liikaa. Jos lumi ja jää tienpinnassa menee sohjoksi, tulee ajamisesta aika hankalaa ja tulokset voivat olla melko yllättäviäkin, Ketomaa muistuttaa.

Laukaan osakilpailu huipentaa rallin SM-sarjan talvikauden. Lauantain jälkeen edessä on pitkä kevättauko, sillä seuraavan kerran suomenmestaruuspisteistä ajetaan vasta kesäkuussa Keravalla.

Lisätietoja:
Vemic Auto Oy Ab - MITSUBISHI-maahantuonti
Pekka Koski
pekka.koski@vemicauto.fi

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa